Αποσύρονται σκευάσματα για να αντιμετωπιστεί η ανθεκτικότητα του δάκου στην Κρήτη


0
(0)

Στην προσπάθεια άμεσης αναζήτησης λύσεων έχουν επικεντρωθεί τους τελευταίους μήνες  αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Κρήτης τόσο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που φέτος παρουσιάστηκε στην ελαιοπαραγωγή του νησιού αλλά και για την διερεύνηση πιθανών αποζημιώσεων, ζητήματα που έχουν αρχίσει πλέον να παράγουν αποτέλεσματα.

Ο Γιώργος Τσιφετάκης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενή τομέα Λασιθίου, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για τις εξελίξεις τις τελευταίας εβδομάδας και τις συσκέψεις αφενός στην Περιφέρεια Κρήτης για το πρόγραμμα δακοκτονίας αλλά και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της επιτροπής που ασχολείται με το ζήτημα των αποζημιώσεων.

Σε ότι αφορά την διεκδίκηση αποζημιώσεων λόγω κλιματικής αλλαγής η επιτροπή έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο ώστε μέχρι τον Μάιο να έχει καταφέρει να συντάξει ένα πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία της φετινής χρονιάς που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας ένταξη σε πρόγραμμα αποζημιώσεων λόγω κλιματικής αλλαγής.

Στο κομμάτι του σχεδιασμού της δακοκτονίας ο κ. Τσιφετάκης ανέφερε πως η διαπιστωμένη ανθεκτικότητα του δάκου στα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται, έφερε την απόφαση να επιστραφούν δύο σκευάσματα για τα οποία έχει γίνει ήδη προμήθεια και τα οποία θα αντικατασταθούν με άλλα, με την προκήρυξη της σχετικής δημοπρασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, ώστε όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Τα σκευάσματα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των πυρεθροειδών, και θα ανακοινωθούν με όλες τις λεπτομέρειες από τις αρμόδιες περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), πριν την έναρξη των ψεκασμών της επόμενης χρονιάς ώστε όσοι επιλέγουν να ψεκάσουν μόνοι τους να μην τα επιλέξουν.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)