ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΤΗΣ ΕΡΤ1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 27 Δεκεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Ο εμβολιασμός σας έχει ανακοινωθεί την Τετάρτη κ. Κουτσούμπα;

Ναι, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

            Είσαστε αποφασισμένος.

Ναι, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα αυτό και με το προσωπικό παράδειγμα για την αναγκαιότητα μαζικού εμβολιασμού όλων. ‘Οτι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει από όλο τον πληθυσμό, χωρίς όμως να αποτελέσει ή να αποκρύψει ή να γίνει το άλλοθι για την αναγκαιότητα της θωράκισης, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σήμερα, τώρα που μιλάμε, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των αναγκαίων μέτρων προστασίας που είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να τα πάρει, αφού ο εμβολιασμός θα είναι μακρόχρονη σχετικά -έτσι κι αλλιώς- διαδικασία. Αλλιώς, χωρίς αυτά τα κατάλληλα μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η σωστή προετοιμασία για τον μαζικό εμβολιασμό του κόσμου υπονομεύεται. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε και βεβαίως θα δώσουμε το παρών.

            Το εμβόλιο είναι η ελπίδα κε Κουτσούμπα, από κει και πέρα είναι ένας μαραθώνιος όμως που ακόμα είναι μπροστά μας, πολύ σωστά το λέτε. Και σε όλες τις συνδέσεις που κάνουμε οι περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές μας επισημαίνουν πάντα το γεγονός ότι, ναι βεβαίως ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος αλλά και από την άλλη εδώ το προσωπικό χρειάζεται στήριξη. Και είδαμε τη μάχη που έδωσαν οι υγειονομικοί, τους έχουμε χαρακτηρίσει ήρωες και πρέπει και να τους τιμήσουμε.

Τεράστια μάχη, και ότι γίνεται κατορθωτό να γίνει, γίνεται με το προσωπικό παράδειγμα, τον προσωπικό τους αγώνα και στη δουλειά τους, μέσα στα νοσοκομεία και έξω στους δρόμους, έξω από τα υπουργεία με τις κινητοποιήσεις τους, τις διεκδικήσεις τους που βοηθάνε να πιέζονται και τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις να κάνουν κάτι καλύτερο για το λαό.

            Ξέρετε ότι εδώ ανοίγει πολύ μεγάλη κουβέντα στον καιρό της πανδημίας πως μπορούν να συνδυαστούν οι διεκδικήσεις, οι πορείες, οι συναθροίσεις και όλα αυτά.

Με τα μέτρα προστασίας που παίρνουν. Είναι υπεύθυνοι οι γιατροί γι’ αυτό άλλωστε τους λέμε και ήρωες. Φοράνε και τη μάσκα, έχουν τα αντισηπτικά, έχουν τις αποστάσεις τους, πολύ περισσότερες αποστάσεις κρατάνε στις κινητοποιήσεις τους, απ’ ότι βλέπουμε, παρά όταν συνωστίζονται μέσα στο χειρουργείο, μέσα στο ιατρείο, στη ΜΕΘ κλπ. Αυτό είναι κατανοητό.

            Έχει γίνει πλέον πάρα πολύ κατανοητό ότι το ΕΣΥ ήρθε πλέον η στιγμή που χρειάζεται στήριξη, ότι τα προηγούμενα χρόνια και μέσα στην κρίση, στα μνημόνια και όλα αυτά, δέχθηκε ένα πάρα πολύ γερό πλήγμα και στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του εξωτερικού. Αυτό πλέον έγινε σαφές το πόσο σημαντικό είναι να στηριχθεί και δεν νομίζω κανείς να έχει αντίρρηση σε αυτό. Από την άλλη και εσείς με τις όποιες ενστάσεις εκφράζετε κάποιες φορές θεωρείτε ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθεί αυτό το μήνυμα του εμβολιασμού και γι’ αυτό μπαίνετε κι εσείς από τους πρώτους.

            Σε αυτό το ζήτημα του εμβολιασμού είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε σε αυτό, το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων που τις έχει καταθέσει στη βουλή, στην κυβέρνηση. Συμφωνεί με τα αιτήματα των γιατρών, των υπολοίπων υγειονομικών και πρέπει αυτά να ληφθούν υπόψη πάρα πολύ σοβαρά και να υλοποιηθούν άμεσα.

 

ΑΘΗΝΑ 27/12/2020                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΤΗΣ ΕΡΤ1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Θ. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

«Ο Θάνος θα είναι “παρών” με το έργο του, με αυτά που έλεγε, με αυτά που άφησε ως τεράστια παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως τον αγώνα που έδωσε, όχι μόνο τον προσωπικό αγώνα για την υγεία του, με παλικαριά και θάρρος, αλλά κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού, στον τομέα των κοινωνικών διεκδικήσεων και το ότι ήταν “παρών” μέχρι την τελευταία ώρα του, σε όλες τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις, τις δραστηριότητες του κινήματος».

Αυτό τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1, το πρωί της Κυριακής 27 Δεκέμβρη, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 28 Δεκέμβρη, ενός χρόνου από το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου.

Ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε επίσης στη στενή σχέση του μεγάλου καλλιτέχνη με το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας τη σταθερή παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και τη συμβολή του στα επιστημονικά συνέδρια του Κόμματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο χαρακτήρα του, σημειώνοντας πως ήταν «εξεγέρτης» και «διεκδικητής του ακατόρθωτου».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.