Αποκομμένα από τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ ορεινά χωριά της Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαρτίου 2023 by energinews (admin)

Χωρίς έστω και ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο με λεωφορείο έχουν μείνει πολλά ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της Ιεράπετρας με τους κατοίκους, κυρίως μεγάλης ηλικίας, να εκφράζουν πολλά παράπονα για το γεγονός αυτό που τους εμποδίζει να κάνουν την οποιαδήποτε μετακίνηση χωρίς να ζητούν χάρες από άλλους ή να χρεώνονται υπέρογκα ποσά για τη χρήση ταξί.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις κοινότητες Σχινοκαψάλων, Σταυροχωρίου, Αγίου Στεφάνου και Ορεινού, όπου όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου έχουν διακοπεί και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε έστω ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο και έτσι οι κάτοικοι μπορούσαν να προγραμματίζουν κάποιες από τις υποχρεώσεις τους, όμως πλέον τα δρομολόγια αυτά έχουν κριθεί ασύμφορα και έχουν διακοπεί.

Για το θέμα μίλησε σήμερα η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη, αναφερόμενη κυρίως στο αίτημα που υπάρχει για να χρησιμοποιηθούν τα λεωφορεία που διαθέτει ο Δήμος Ιεράπετρας κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι τόσο εύκολο. Όπως είπε η ίδια το ένα μεγάλο λεωφορείο που διαθέτει ο Δήμος είναι ακατάλληλο για να κυκλοφορήσει και να μεταφέρει κόσμο και η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι να χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως το μικρό 9θέσιο λεωφορείο του Δήμου το οποίο χρησιμοποιείται κάποιες φορές για μετακινήσεις υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση όμως η κα Χατζημαρκάκη τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιεράπετρας και δεν υπάρχει νομιμοποίηση για μεταφορά πολιτών. Τελικά όπως και στην περίοδο του κορωνοϊού που ο Δήμος εξυπηρετούσε με κάποια δρομολόγια αυτό γινόταν με μεγάλο ρίσκο.

Η κα Χατζημαρκάκη ανέφερε πως για το νέο αυτό πρόβλημα που έχει προκύψει θα πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία με τα ΚΤΕΛ-Ηρακλείου Λασιθίου ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα τόσο οι ορεινές όσο και οι παραθαλάσσιες ανατολικές τουριστικές περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας.

Σε κάθε περίπτωση υπήρξε δέσμευση πως για το πρόβλημα θα δοθεί άμεσα λύση και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.