Αποκλεισμένο το Σελάκανο με περίπου 15 άτομα – Χωρίς ρεύμα στο Χριστό με άτομο που υποστηρίζεται μηχανικά


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Αποκλεισμένη είναι από χθες η κοινότητα του Σελάκανου του Δήμου Ιεράπετρας σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων με το δρόμο που οδηγεί στην περιοχή να κρίνεται ακατάλληλος για διάνοιξη, αφού η κακοκαιρία συνεχίζεται και τα συνεργεία του Δήμου Ιεράπετρας έχουν επικεντρώσεις τις προσπάθειες τους στο να μείνει ανοιχτό το δίκτυο που συνδέει τις κοινότητες Καλαμαύκας, Ανατολής, Μαλλών και Χριστού.

Ο κ. Πετσαγγουράκης, πρόεδρος της κοινότητας Χριστού, ευθύνη του οποίου είναι και η περιοχή του Σελακάνου, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αναφέροντας πως και ο ίδιος έκρινε σκόπιμο να μην γίνει σήμερα προσπάθεια διάνοιξης του δρόμου προς το Σελάκανο λόγω της έντονης κακοκαιρίας αλλά και του παγετού στο δρόμο.

Χθες όπως είπε το εκχιονιστικό του Δήμου προσπάθησε να ανέβει στο Σελάκανο χωρίς επιτυχία και έτσι σήμερα αφού οι συνθήκες είναι χειρότερες κρίθηκε προτιμότερο να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στα νοτιότερα σημεία της περιοχής σήμερα το πρωί.

Στο Σελάκανο όπως είπε αυτή τη στιγμή μένουν περίπου 15 άτομα τα οποία όπως είπε ο κ. Πετσαγγουράκης, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και είναι προετοιμασμένα για να περάσουν την ημέρα. Το χιόνι στο Σελάκανο έχει ξεπεράσει αυτή τη στιγμή τους 60 πόντους.

Από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας πάντως θα γίνει αργότερα προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος προς το Σελάκανο.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην κοινότητα Χριστού όπου από τις 7 το πρωί βρίσκεται χωρίς ρεύμα στο μεγαλύτερο μέρος του, και εκεί υπάρχει άτομο που υποστηρίζεται μηχανικά και έτσι είναι άμεση ανάγκη να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατό ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη ζωή του. Το πρόβλημα είναι γνωστό στη ΔΕΔΔΗΕ, όμως ακόμα όπως είπε δεν έχουν φτάσει στο σημείο για να αρχίσουν τις επιδιορθώσεις και να επανέλθει κανονικά η ηλεκτροδότηση η οποία, πέρα από το Χριστό επηρεάζει και περιοχές των Μαλλών και του Σελάκανου, με ένα από τα συνεργεία να επιχειρεί στις Μάλλες αυτή την ώρα

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.