Ροή Ειδήσεων

Αποκαλυπτική έρευνα: Έξι στους δέκα εργαζόμενους θέλουν να αλλάξουν δουλειά


0
(0)

Ανικανοποίητο εμφανίζεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων από την υφιστάμενη εργασία του, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας Adecco Ελλάδας, που αφορά στην απασχολησιμότητα των Ελλήνων το 2018.

Έξι στους δέκα εργαζομένους στη χώρα μας βρίσκονται σε φάση διαρκούς αναζήτησης εργασίας, γεγονός που υποδηλώνει ότι είτε δεν είναι ικανοποιημένο από την υφιστάμενη εργασία τους, είτε επιλέγει θέσεις εργασίας για καθαρά βιοποριστικούς λόγους..

Η αναζήτηση εργασίας δεν αφορά μόνο τους άνεργους αλλά και εκείνους που ήδη έχουν δουλειά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, σε ενεργή αναζήτηση εργασίας βρίσκεται το 66%, των ερωτηθέντων έναντι του 51% το 2015. Από αυτούς που ερωτήθηκαν, το 58% αυτών είναι εργαζόμενοι και το 91% άνεργοι. Aπό τα στοιχεία φαίνεται ότι, αρκετοί υποψήφιοι καταφεύγουν στο εξωτερικό στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία με το ποσοστό των υποψηφίων να ανέρχεται στο 22%, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό άγγιζε το 33%.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεται σήμερα αμείβει δίκαια τους υπαλλήλους της έναντι του 17% που πιστεύει το ακριβώς αντίθετο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κριτήριο τοποθετείται στην κορυφή της λίστας κριτηρίων επιλογής εργοδότη από τους συμμετέχοντες (48%).

Από την άλλη, περίπου οι μισοί ερωτώμενοι εκτιμούν ότι στις εταιρείες που εργάζονατι υπάρχει ήρεμο και ευχάριστο κλίμα εργασίας έναντι ποσοστού 8% που εκτιμά το αντίθετο.

Όσον αφορά την τήρηση του ωραρίου εργασίας, το 45% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η εταιρεία που εργάζονται τους προτρέπει να τηρούν το καθιερωμένο ωράριο έναντι 14% που διαφωνεί με αυτήν την άποψη. Από την άλλη, το 27% των συμμετεχόντων εκτιμά ότι αυτό το κριτήριο θα συνέβαλε στην επιλογή μίας εταιρείας ή ενός εργαζόμενου από τους ίδιους. Η έρευνα, συμπεραίνει πως τελικά φαίνεται ότι αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που δεν θεωρούν πως οι εταιρείες όπου εργάζονται έχουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αυξητική είναι και η τάση όσων δηλώνουν ότι έχουν βρεθεί κάποια στιγμή εκτός αγοράς εργασίας. Συγκεκριμένα, το 64% των ερωτώμενων που αυτήν την στιγμή εργάζονται δήλωσε ότι έχει βρεθεί εκτός εργασίας τουλάχιστον μία φορά, σε σύγκριση με το 58% που δήλωνε το 2017 και το 54% το 2015 και το 2016. Οι περισσότεροι από αυτούς, (το 32%) ανέφεραν ότι χρειάστηκαν διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *