Υπενθυμίζεται πάντως ότι η πλευρά του 19χρονου αλλοδαπού είχε ομολογήσει τις πράξεις τους και την εμπλοκή τους στην υπόθεση, όμως δια του συνηγόρου του έχει κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της, ενώ ο 21χρονος από την Λίνδο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας, αναμένεται ο Εισαγγελέας και η Ανακρίτρια Ρόδου να αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστούν.
Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο έρχονται στα χέρια των αρχών με την αποκάλυψη της ιατροδικαστικής εξέτασης της 21χρονης.
Ο ιατροδικαστής Ρόδου κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος, υπέβαλε αρμοδίως και την έκθεση ιατροδικαστικής εξέτασης του θύματος.
Από αυτήν προκύπτει ότι στην πρόσθια επιφάνεια της κεφαλής, του κορμού και των κάτω άκρων καθώς και στις οπισθοπλάγιες επιφάνειες των άνω άκρων υφίστανται πολλαπλές εκδορές, αμυχές και μικρό θλαστικά τραύματα, τα περισσότερα μεταθανατίως γενόμενα και λίγα περιθανατίως γενόμενα, προφανώς προκληθέντα από την πρόσκρουση του νεκρού σώματος σε βράχους με τον κυματισμό της θάλασσας. Μεγαλύτερα θλαστικά τραύματα παρατηρούνται στον πώγωνα, δύο στη μετωπιαία χώρα και δύο στη βρεγματική χώρα, επίσης μεταθανατίως γενόμενα με τον ίδιο μηχανισμό.
Διαπιστώνεται τραυματική ρήξη του πτερυγίου του αριστερού ωτός και εκχύμωση οπισθωτιαίως που υποδηλώνει εν ζωή πλήξη της περιοχής με θλον όργανο.
Στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα διαπιστώνεται κυκλική εκχύμωση ενώ στην πρόσθια και δεξιό πλάγια τραχηλική χώρα παρατηρούνται 5-6 οριζόντια φερόμενες γραμμοειδείς αμυχές και ρηχές τομές του δέρματος, εν ζωή γενόμενες από τέμνον/νύσσον όργανο.
Σε ό,τι αφορά στον στραγγαλισμό της αναφέρεται αναλυτικά σε ευρήματα τονίζοντας ότι έχουν προκληθεί εν ζωή από εξωτερική δια χειρός αρπαγή-πίεση του λαιμού (απόπειρα στραγγαλισμού).
Επισημαίνει δε ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν με βεβαιότητα σημεία υποδηλωτικά πρόσφατης συνουσίας λόγω της παραμονής του σώματος εντός της θάλασσας.
Προσδιορίζει δε τον θάνατο της μεταξύ 20.00 ώρας της 27/11/2018 και της 06.00 ώρας της 28/11/2018 μέσα στη θάλασσα από πνιγμό.
Τονίζει παραπέρα ότι οι εν ζωή γενόμενες κακώσεις (οι κρανιοεγκεφαλικές και του λαιμού που αποδίδονται σε απόπειρα στραγγαλισμού) προϋπήρχαν της εισόδου του σώματος στο νερό με εκτιμώμενο χρόνο πρόκλησής τους το πολύ δύο ώρες πριν.
Αποδίδει δε τον θάνατό της συνεπεία πνιγμού εξ εισροφήσεως ύδατος επί εδάφους κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.