Απογοητευτική η τηλεδιάσκεψη με Βορίδη για τα μέτρα στήριξης της θερμοκηπιακής παραγωγής


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 6 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Μια τηλεδιάσκεψη με ιδιαίτερα αρνητικό χαρακτήρα για την περιοχή του Λασιθίου ήταν αυτή της περασμένης Παρασκευής μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπροσώπων των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων, και αγροτικών φορέων της Κρήτης.

Τηλεδιάσκεψη η οποία είχε ως ζητούμενο να διεκδικηθούν μέτρα στήριξης κυρίως στην θερμοκηπιακή παραγωγή που έχει πληγεί λόγω της μειωμένης ζήτησης, κάτι που σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν φαίνεται να έπεισε τον Υπουργό που ζήτησε να λάβει περισσότερα στοιχεία, και παράλληλα παρουσιάσε μια διαφορετική εικόνα με αυξημένες εξαγωγές την περίοδο των επιπτώσεων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσίασαν στο Ράδιο Λασίθι ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα στο Λασίθι, Γιώργος Τσιφετάκης και ο Νεκτάριος Παπαδάκης εντεταλμένος σύμβουλος αγροτικών θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας.

Στη συνάντηση εξαρχής φάνηκε να υπάρχει μια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο πρόβλημα με τον Υπουργό να έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, λαμβάνοντας υπόψιν του καλλιέργειες, θερμοκηπιακές και μη, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν πιθανόν λιγότερα προβλήματα.

Ο Υπουργός ζήτησε να λάβει περισσότερα οικονομικά στοιχεία για το μέγεθος της ζημιάς, κάτι που όπως λέει ο κ. Τσιφετάκης θα του δοθούν, αν και δεν πρόκειται για μια εύκολη προσπάθεια, αφού για τις κατεστραμμένες ποσότητες δεν υπήρχαν μηχανισμοί καταγραφής, και πλέον πιθανότατα θα γίνει μια νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του αγροτικού κόσμου της περιοχής ώστε να αποφασιστεί η συνέχεια και το πως θα συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Παράλληλα ο Υπουργός έδωσε μια εικόνα αυξημένων εξαγωγών, συνολικά για όλη την Ελλάδα, τα οποία βέβαια δεν εξειδικεύτηκαν σε ότι αφορά τα είδη αυτά, ώστε να φανεί οτι δεν αφορούν τις καλλιέργειες της Κρήτης, και τις ποσότητες προϊόντων που έχουν ήδη καταλήξει στα σκουπίδια

Η διεκδίκηση τόνισαν και οι δύο είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί, ακόμα και αν η ζήτηση των προϊόντων αρχίσει να αυξάνεται , όπως φάνηκε το τελευταίο διήμερο. Στοιχεία θα ζητηθούν από όλους τους επαγγελματίες του αγροτικού κόσμου, δημοπρατήρια, εξαγωγείς, κλπ, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να πιστοποιηθούν από την διεύθυνση αγροτικής οικονομιας Λασιθίου, ώστε τα στοιχεία να δοθούν και να διεκδικηθεί ένα κομμάτι της πίτας των 150 εκατ. που πρόκειται να διαθέσει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού το επόμενο διάστημα.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.