Απογοήτευση στους επαγγελματοβιοτέχνες μετά το «άνοιγμα» της αγοράς – Ζητούν να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματα στην Κρήτη


5
(1)

Έντονη ανυσηχία εξέφρασε ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ. Γιακουμάκης για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων που τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη Κυριακή.

’Είναι ένας αναγκαστικός τρόπος λειτουργίας αυτός με την παράδοση των εμπορευμάτων στους πελάτες έξω από τα καταστήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούν οι επαγγελματίες να αναπληρώσουν ούτε ένα μικρό μέρος του χαμένου εισοδήματος που έχει προκύψει από τον περασμένο μήνα με κλειστά καταστήματα. Ζητάμε από την πολιτεία να επιτρέψει στα καταστήματα της Κρήτης να μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί είναι αρκετά χαμηλά’’, τόνισε ο πρόεδρος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επιστολή που έστειλε την Δευτέρα η Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Κρήτης στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ζητώντας να επιστρέψουν τα καταστήματα της Κρήτης έως 150 τ.μ. στην κανονική λειτουργία τους, αφού οι ίδιοι οι καταστηματάρχες μπορούν να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων εντός των καταστημάτων. Μέρος της επιστολής, αναφέρει τα παρακάτω:

Οι λοιμωξιολόγοι που καθημερινά σπέρνουν την καταστροφή με τις απόψεις τους δυστυχώς προτρέπουν την Κυβέρνηση και ουσιαστικά διαμορφώνουν «τι ανοίγει και τι κλείνει» στην κοινωνία και στην αγορά δεν γνωρίζουν τις συνέπειες και τις παρενέργειες .

Επειδή έχομε υπερβεί τα όρια της επιβίωσης και μετά την τελευταία απόφαση της Κυβέρνησης για «τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου» μόνο με τη μέθοδο του click away, σας ενημερώνουμε ότι εμείς στην Κρήτη θα ανοίξομε την αγορά και τα καταστήματα από 200 τ.μ. και κάτω στις 18 Δεκεμβρίου 2020 με αίσθημα ευθύνης και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή την δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη κι αν παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ!

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.