Απευθύνουμε έκκληση να τηρούν οι πολίτες υπεύθυνη στάση στην τήρηση των μέτρων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Με έντονο αίσθημα ευθύνης για τους συνδημότες μας, μεθοδικά και ακολουθώντας την κυβερνητική στρατηγική για την αντιμετώπιση συρροών κατά την διάρκεια της πανδημίας, προβήκαμε σήμερα (29/1) στην ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Βρεφονηπιακού σταθμού της Αμμούδας για 14 ημέρες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στον βρεφονηπιακό σταθμό έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση, ενώ χθες (28/1) πραγματοποιήθηκαν μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό και στα παιδιά των τμημάτων των εκπαιδευτικών που είχαν προκύψει θετικοί τις προηγούμενες ημέρες από το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Επίσης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα με τον κ. Νίκο  Μουδατσάκη (Γενικό Συντονιστή για τον covid στο νομό Λασιθίου) πραγματοποιήθηκαν μοριακά τεστ στους γονείς και τα αδέλφια των παιδιών που έχουν διαγνωστεί μέχρι και σήμερα θετικά, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Οι οδηγίες που λάβαμε κατά την αποστολή του αρχείου των παιδιών και τον εργαζομένων στον ΕΟΔΥ και προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της κοινότητας είναι:

1.Για παιδιά με θετικό μοριακό: κάθε μέλος της οικογένειας ή του ευρύτερου κοινωνικού κύκλου που έχει έρθει σε στενή επαφή με το παιδί έως και 48 ώρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων του θεωρείται στενή επαφή κρούσματος και μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών από την ημέρα της διάγνωσης και υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση για εμφάνιση έστω κι ενός συμπτώματος συμβατού με κορονοϊό.

2.Για παιδιά με αρνητικό μοριακό σε τάξη όμως που η εκπαιδευτικός ή άλλο παιδί είναι θετικό, θεωρείται στενή επαφή κρούσματος όπως και κάθε άτομο που διαμένουν στην ίδια οικία και πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών και να εμφανίζουν επαγρύπνηση για εμφάνιση έστω κι ενός συμπτώματος συμβατού με κορονοϊό.

3.Για παιδιά με αρνητικό μοριακό τεστ ή που δεν έχουν κάνει τεστ αλλά βρίσκονται σε τάξη που δεν υπάρχει κρούσμα ή άτομο με θετικό τεστ, λόγω συρροής κρουσμάτων θεωρούνται στενές επαφές κρούσματος και πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα με ταυτόχρονη επαγρύπνηση για εμφάνιση έστω κι ενός συμπτώματος συμβατού με κορονοϊό. Οι γονείς και τα αδέλφια αυτών των παιδιών μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται τηρώντας όμως επαυξημένα μέτρα όσον αφορά στην χρήση μάσκας, στην ατομική υγιεινή, στον αερισμό των χώρων και στις κοινωνικές επαφές τους.

Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας, εφόσον επιθυμούν βεβαίωση για την εργασία τους, μπορούν να απευθύνονται στον ΟΚΥΔΑΝ.

Να σημειώσουμε ότι σε συνεννόηση με την κ. Αθηνά Καρπούζη – υπεύθυνη των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, περιμένουμε αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τα test, που θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα, τις επόμενες μέρες.

Όπως γίνεται σαφές, η αύξηση των κρουσμάτων στον τόπο μας, είναι γεγονός και πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να εφαρμόσουμε όσα προβλέπονται για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλο και όσους αγαπάμε.

Απευθύνουμε έκκληση λοιπόν προς όλους του συνδημότες μας :

  • Στενές επαφές κρουσμάτων όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ, οφείλουν να τηρούν καραντίνα 14 ημερών χωρίς να απαλλάσσονται από οποιουδήποτε είδους τεστ, οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα, στο ενδιάμεσο διάστημα.
  • Στο πρώτο σύμπτωμα άμεσος αυτοπεριορισμός και επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σας, ο οποίος θα σας κατευθύνει σε κάθε σας βήμα
  • Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος εκτός από την επικοινωνία με τον ιατρό και τον αυτοπεριορισμό σας οφείλετε να πραγματοποιήσετε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και να προβείτε στην διερεύνηση και καταγραφή των στενών επαφών σας για την προφύλαξη της κοινότητας από την διασπορά.

Εφιστούμε δε την προσοχή των πολιτών, ώστε να μην υπάρξει ανησυχία και πανικός, αλλά να τηρηθεί υπεύθυνη στάση όχι μόνο ως προς την τήρηση των μέτρων, αλλά και όσον αφορά στην ορθή ενημέρωση τους.

Ευαγγελία Φανουράκη

Συντονίστρια covid   του Δήμου Αγίου Νικολάου

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.