Απεργούν τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί της Ιεράπετρας – Κάλεσμα για κινητοποίηση στον Άγιο Νικόλαο


Τελευταία ενημέρωση 8 Οκτωβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διωγμό με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό & αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» χαιρετίζει την μεγάλη συμμετοχή στην απεργία-αποχή η οποία έχει ξεπεράσει το 90% παρά την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Η Υπουργός Παιδείας έπειτα από μήνες άθλιων εκφοβισμών και απειλών, ομολογεί την ήττα της και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφωνούν κάθετα με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει με τη στάση του να βάλει απέναντι του το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης και των νόμων Κεραμέως και Χατζηδάκη, που έρχονται να ισοπεδώσουν το Δημόσιο Σχολείο, δέχτηκαν βίαια καταστολή στην περιοχή της Αθήνας, γεγονός που μαρτυρά τον πανικό στον οποίο βρίσκεται το Υπουργείο και την «εκτίμηση» που τρέφει η Υπουργός προς τους εκπαιδευτικούς.

Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο, απέναντι στις απειλές του ΥΠΑΙΘ, με οδηγό την περήφανη στάση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Καλούμε τους γονείς, τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί με την μαχόμενη εκπαίδευση στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί όλα τα μέλη του στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη Δι.Π.Ε. Λασιθίου τη Δευτέρα 11/10/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με ΙΧ αυτοκίνητα και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ.
Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας
Γιάννης Πασπαράκης

Η Γενική Γραμματέας
Σταυρούλα Δατσέρη

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.