Απεργούν την Παρασκευή δάσκαλοι και καθηγητές

Απεργούν την Παρασκευή δάσκαλοι και καθηγητές
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Διαμαρτύρονται με το πλαφόν προϋπηρεσίας διορισμού στους 120 μήνες

Τη Δευτέρα η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής της τροπολογίας για το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία.

Την προκήρυξη και ευθύνη της διαδικασίας διορισμών θα αναλάβει το ΑΣΕΠ (με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων μέσω προκήρυξης κάθε δύο χρόνια), χωρίς γραπτό διαγωνισμό και με ενιαίο σύστημα μοριοδότησης για μόνιμους και αναπληρωτές.

Θα συντάσσεται ενιαίος πίνακας που θα χρησιμοποιείται τόσο για τον διορισμό μονίμων όσο και για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για την εξασφάλιση της Παιδαγωγικής Επάρκειας όσων εκπαιδευτικών δεν τη διαθέτουν.

Ως προς τη μοριοδότηση, θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η προϋπηρεσία έως και τους 120 μήνες, τα ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια (αριθμός τέκνων και μόνιμη αναπηρία 67% και άνω).

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει 15.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε μία τριετία και ειδικότερα 4.500 διορισμούς το 2019 στην Ειδική Αγωγή, 5.250 το 2020 και 5.250 το 2021 για τις ανάγκες και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης συνολικά.

24ωρη απεργία εξήγγειλαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, αντιδρώντας με το πλαφόν της προϋπηρεσίας, καθώς χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν πολύχρονη υπηρεσία μένουν εκτός.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα  στο Ηράκλειο, ως είπαν στον 98.4 οι Γιώργος Μακράκης και Ζαχαρίας Ρηγάκης, Πρόεδροι του Συλλόγου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και ΕΜΛΕ, αντίστοιχα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.