Απεργιακός κλoιός εν μέσω lockdown


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 26 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Στον «πάγο» μπαίνει σήμερα το Δημόσιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν, μεταξύ άλλων, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών και μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών, μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Σε τοπικό επίπεδο, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και οι ενώσεις γονέων προχωρούν στις 12 το μεσημέρι σε συμβολική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διοργανώνει τοπικές μορφές δράσης με συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί ενώ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων. Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς», αναφέροντας ότι «αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Δεμένα τα πλοία
«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Η απεργία θα λήξει τα μεσάνυχτα.

Κανονικά οι πτήσεις
Κανονικά, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της χώρας καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (AFISO) ανέστειλαν τις τις εξαγγελθείσες απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.