Απειλή κατολισθήσεων στην Αγία Βαρβάρα – «Τρέμουν» οι οδηγοί


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Σοκαριστική εικόνα αριστερά και δεξιά του δρόμου, λίγο πριν την είσοδο της Αγίας Βαρβάρας

Εικόνες που κόβουν την ανάσα. Μια νέα απειλή λόγω κατολισθήσεων, αριστερά και δεξιά του δρόμου , λίγο πριν την είσοδο της Αγίας Βαρβάρας, κατέγραψε τη Δευτέρα ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV.

Κάτοικοι τρέμουν στο ορατό ενδεχόμενο επέκτασης των κατολισθήσεων στη περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς ενδέχεται να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τον δρόμο.

Για το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης εκπόνησε γεωτεχνικές μελέτες, τις οποίες απέστειλε προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες εργασίες, συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετατόπιση του δρόμου

Εφόσον δοθεί το πράσινο φως για τις αναγκαίες εργασίες, θα υπάρξει η μετατόπιση του δρόμου από την περιοχή των κατολισθήσεων, όπως εκτιμά ο Γιώργος Αγαπάκης.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι αναζητούν την άκρη του νήματος με φόντο τις ρωγμές που εμφανίστηκαν πρόσφατα στην λεγόμενη κακιά στροφή του ΒΟΑΚ πριν τη Λυγαριά, όπου το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και με τον κίνδυνο να αποκοπεί ο δρόμος να είναι υπαρκτός. Όπως διαπίστωσε κλιμάκιο, αποτελούμενο από γεωλόγους – μέλη του ΓΕΩΤΕΕ, η εισροή νερού στο πρανές του δρόμου, αποτελεί την πηγή του κακού, ωστόσο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αν η διαρροή προέρχεται από σωλήνες ύδρευσης ή άρδευσης ή από τον κάθετο αγωγό όμβριων.

Αυτοψία στη περιοχή πραγματοποίησε και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, μαζί με τους συνεργάτες του.

Στην περιοχή υπάρχουν ιδιωτικές παροχές και γεωτρήσεις, υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, ξεκαθαρίζοντας ότι σωλήνας της δημοτικής επιχείρησης είναι ανενεργός εδώ και 10 χρόνια.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.