ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 6 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Είναι πολύ επικίνδυνο να μην αντιλαμβάνεσαι τα όρια της εξουσίας σου κ. Μπακογιάννη.

Κύριε Μπακογιάννη, εδώ και 4 μήνες γνωρίζετε ότι οι συμβάσεις του προσωπικού που προσλάβατε λόγω κορονοϊού λήγουν. Δεν κάνατε τίποτα όμως. Εφόσον οι ανάγκες για τις οποίες προσλήφθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να υφίστανται, τότε θα έπρεπε να έχετε μεριμνήσει για την κάλυψή τους με βάση τις νόμιμες διαδικασίες. Όχι να προσφύγετε σε διαγωνισμό-παρωδία, εξαπατώντας τόσο τους Έλληνες πολίτες, όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς που θέτουν όρια και απαιτήσεις λογοδοσίας, ακριβώς για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας από την εκλεγμένη δημοτική αρχή.

Το γεγονός ότι ανερυθρίαστα ομολογείτε πως κοροϊδέψατε τους πάντες προκηρύσσοντας θέσεις εργασίας ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ανανέωση υφιστάμενων συμβάσεων, αποδεικνύει τον κυνισμό σας και την αδυναμία σας να διακρίνετε τα όρια που θέτει η Δημοκρατία σε κάθε εκπρόσωπο του λαού. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ… 2021

Κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και ενίσχυσης της οικονομίας, αλλά νομοθετεί την παράταση της κρίσης μέσα στο… 2021.

-Παρά τις επιμέρους βελτιώσεις, μετά την κατακραυγή για την 11ωρη καθημερινή εργασία με απλήρωτη υπερωρία, η ΝΔ επιμένει ο εργαζόμενος να δουλέψει δωρεάν και υποχρεωτικά τις μισές ώρες από την καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος στην επιχείρηση. Δηλαδή η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει την υποχρεωτική και απλήρωτη εργασία σε αντίθεση με το εργατικό Δίκαιο, το Σύνταγμα και την κοινή λογική που λέει οι ημέρες καραντίνας να υπολογίζονται σαν άδεια ασθενείας.

-Το Δώρο Χριστουγέννων θα είναι κουτσουρεμένο και υπολογισμένο με τα 534 ευρώ του επιδόματος.

-Η μονομερής επιβάρυνση των εργαζομένων δεν διαρκεί μόνο μέχρι τέλους του έτους. Με άλλη διάταξη οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μεταφέρονται για τον Μάρτιο του… 2021, ενώ θα έπρεπε οι αυξήσεις να δοθούν από τις αρχές του 2020 (προ καραντίνας). Και αυτή η αναπροσαρμογή θα αποφασιστεί τότε από την κυβέρνηση σε περιβάλλον γενικευμένης «αμοιβής» 534 ευρώ, ενώ απαγορεύεται στους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί Σύνδεσμοι) να αποφασίσουν για τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγές θα σταθεί δυναμικά απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ, που θέλουν το μάρμαρο της κρίσης να πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.