Απαντήσεις του Γ. Αγγελάκη σχετικά με δημοσίευμα της Εφ.Συν για τον ξενώνα ηλικιωμένων στους Καλογέρους

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία που τα τελευταία δύο χρόνια εξελίσσεται στην Ιεράπετρα με τη λειτουργία ενός άτυπου Γηροκομείου που λειτουργεί κυρίως σε σπίτια στο χωριό των Καλογέρων, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Σε παράνομο Γηροκομείο μετέτρεψαν το χωριό Καλογέροι στην Ιεράπετρα».

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά για φιλοξενία ηλικιωμένων στο χώρο του ανενεργού Δημοτικού Σχολείου αλλά και γενικότερα για ένα αμφισβητούμενο καθεστώς παροχής υπηρεσιών και υγειονομικών συνθηκών από πλευράς της επιχείρησης.

Ο Γιώργος Αγγελάκης, υπεύθυνος για τη λειτουργία της επιχείρησης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι και έδωσε τις δικές του απαντήσεις για όσα έχουν συμβεί στην επιχείρηση και όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Όπως λέει η επιχείρηση λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα, ενοικιάζοντας σπίτια κυρίως στην περιοχή των Καλογέρων και παρέχει υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων απασχολώντας 15 με 17 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στο ανενεργό σχολείο όπως λέει είχε παραχωρηθεί και λειτουργούσε ο χώρος του αγροτικού ιατρείου της περιοχής όπως και άλλο ένα γραφείο που κάλυπτε τις ανάγκες του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Πριν λίγους μήνες όπως είπε και στα πλαίσια αντιμετώπισης του κορονοϊού, έγινε η πρόταση από πλευράς επιχείρησης προς την κοινότητα Ανατολής, να διαμορφωθεί ένας χώρος εντός του Δημοτικού Σχολείου, ώστε να λειτουργεί ως μέρος εξέτασης και βραχείας νοσηλείας ηλικιωμένων που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτοι για κορονοϊό.

Μια πρόταση που δέχθηκε ομόφωνα η κοινότητα και έτσι η επιχείρηση ανέλαβε τα έξοδα της διαμόρφωσης του χώρου.

Παράλληλα όπως λέει ο κ. Αγγελάκης ενημέρωσε την αρμόδια αντιδήμαρχο για την κίνησή του αυτή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση μισθώματος ώστε να χρησιμοποιεί το χώρο.

Τελικά ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για τη φιλοξενία ηλικιωμένων, όμως λόγω κορονοϊού αρχικά φιλοξενήθηκε για μερικές μέρες ένας άστεγος χωρίς κόστος, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν είναι φορέας κορονοϊού και επίσης για τον ίδιο λόγο φιλοξενήθηκε για 14 ημέρες άλλος ένας ηλικιωμένος ο οποίος λόγω ατυχήματος χρειαζόταν άμεσα φροντίδα από την επιχείρηση, όμως επίσης δεν μπορούσε να μεταφερθεί με άλλα άτομα σε κάποιο σπίτι, χωρίς να περάσει από μια περίοδο καραντίνας.

Σε αυτό το διάστημα όπως λέει ο κ. Αγγελάκης τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος, από άτομα γνωστά στον ίδιο. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης τόνισε πως πρόκειται άμεσα να αποχωρήσει από το χώρο, χαρακτηρίζοντας αχάριστους όσους τον έφεραν σε θέση να απολογείται, ενώ περιμένει την έκδοση του μισθώματος από τον Δήμο Ιεράπετρας για τη χρήση του χώρου των τελευταίων μηνών, ώστε να καλυφθεί και αυτό το έξοδο.

 

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.