Απαντήσεις της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου για τις εξελίξεις στο «Γηροκομείο Ιεράπετρας»


0
(0)

«Μετά την έντονη κινητικότητα που παραιτήθηκε την τρέχουσα εβδομάδα, σχετικά με τις παρατύπως λειτουργούσες δομές φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας στην Ιεράπετρα, θα πρέπει να τονιστούν – διευκρινιστούν τα παρακάτω προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων και για την πληροφόρηση των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Θεωρούμε ότι παρέλκει η αναφορά στα όσα μέχρι σήμερα έχουν προηγηθεί και για τα οποία έχουν αναλωθεί αρκετές ώρες συζητήσεων, τόσο σε συναντήσεις μεταξύ φορέων αλλά και παρουσιάσεων, συνεντεύξεων τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Εκπεφρασμένη άποψη της Περιφέρειας Κρήτης δια στόματος αλλά και δι’ ενεργειών του Περιφερειάρχη Κρήτης, είναι η ίδρυση και η λειτουργία μονάδων φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας και η στήριξη των ήδη νομίμως λειτουργούντων, άποψη που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Στο πνεύμα αυτό ενεργώντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, συναντήθηκε την τρέχουσα εβδομάδα στο κτίριο της Π. Ε. Λασιθίου, αρχικά με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις δύο δομές φροντίδας ηλικιωμένων, που παρατύπως λειτουργούν στην Ιεράπετρα, διαχειριζόμενες από το Σωματείο με την επωνυμία «ΦΙΛΟΙ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ» και εν συνεχεία με το Διοικητικό Συμβούλιου του εν λόγω Σωματείου. Στις εκτενέστατες και πολύωρες συζητήσεις που ακολούθησαν, ανταλλάχτηκαν απόψεις, ακούστηκαν ιδέες, προτάθηκαν λύσεις, που αφορούν όλο το πλέγμα λειτουργίας των εν λόγω δομών, συμπεριλαμβανομένου και του προβλήματος των εργαζομένων σε αυτές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, δήλωσε σε όλους τους τόνους, ότι είναι θετικός στην προτεινόμενη λύση περί μεταστέγασης των δομών, από τα εντελώς ακατάλληλα κτήρια που σήμερα στεγάζονται, σε νέο κτήριο, μέχρις ολοκληρώσεως του οικοδομήματος κληροδοτήματος Ορφανουδάκη στην περιοχή Λιβάδια Ιεράπετρας και υπό την προϋπόθεση ότι, το κτήριο που θα προταθεί θα ελεγχθεί από τις προς τούτο αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Λασιθίου, αν και εφόσον πληροί τις προδιαγραφές που εκ του νόμου και των σχετικών διατάξεων προβλέπονται.

Ταυτόχρονα ο Αντιπεριφέρειαρχης, τόνισε την αδήριτη ανάγκη, άμεσης σύστασης Φορέα διαχείρισης της Δομής, ο οποίος, ως κατά νόμο αρμόδιος πλέον, θα αναλάβει την ευθύνη σύστασης του σχετικού φακέλου και την υποβολής της αίτησης προς αδειοδότηση λειτουργίας της Δομής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.»

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *