Απαντήσεις από την πλευρά των εργαζομένων για τα προβλήματα στο Γηροκομείο της Ιεράπετρας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Απαντήσεις για όσα έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο Γηροκομείο της Ιεράπετρας, από την πλευρά των εργαζομένων έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η Μαρία Αντωνού, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη προσωπικού και μια από τις πρώτες εργαζόμενες στο Γηροκομείο. Απόψεις, που όπως είπε εκφράζουν την ίδια και την πλειοψηφία των εργαζομένων, με κάποιους άλλοyς να βλέπουν αλλιώς τα πράγματα.

Η χθεσινή παραίτηση του προέδρου αλλά και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, ήταν μια εξέλιξη που όπως λέει έχει ανησυχήσει όπως είναι λογικό όλους, τους 24 συνολικά εργαζομένους οι οποίοι απ’ τη μια γνωρίζουν τα οικονομικά προβλήματα, με τους ίδιους να είναι σε ένα βαθμό απλήρωτοι, και από την άλλη συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά σε μια χριστουγεννιάτικη περίοδο που έχουν και το καθήκον να μη μεταφέρουν αυτή την ατμόσφαιρα στους ωφελούμενους ηλικιωμένους.

Από το 2001 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Ορφανουδάκειο, δημοτικό ακίνητο στα Λιβάδια, ο Δήμος Ιεράπετρας πάντα ήταν δίπλα στο Γηροκομείο, και είχε βοηθήσει σε ότι χρειαζόταν. Τα προβλήματα όπως λέει άρχισαν από τη στιγμή που το Γηροκομείο αναγκάστηκε να φύγει από το Ορφανουδάκειο και τότε ήταν που τα έξοδα αυξήθηκαν κατά πολύ λόγω του ενοικίου που έπρεπε να πληρώνεται, αλλά και άλλων παραγόντων. Η αύξηση του κατώτατου μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, οι λογαριασμοί για ρεύμα και νερό που μέχρι τότε πλήρωνε ο Δήμος, και η αύξηση των ηλικιωμένων και του προσωπικού, και η ρύθμιση που έγινε στα παλιά χρέη που έφερε μια μεγάλη μηνιαία δόση, έφεραν τα οικονομικά του Συλλόγου στο μη βιώσιμο σημείο που βρίσκονται σήμερα.

Παράληλλα όπως είπε, σε συνεννόηση και με τις οικογένειες των ηλικιωμένων, ήρθε και η αύξηση των χρημάτων που πλήρωναν οι ηλικιωμένοι, με το ποσό να έχει φτάσει πλέον τα 700 ευρώ, χρήματα που τόνισε πως δεν πληρώνουν όλοι αφού το Γηροκομείο φιλοξενεί και ένα μικρό αριθμό αστέγων αλλά και ατόμων που αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το ποσό.

Η παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν κάτι που ήταν αναμενόμενο πως θα ερχόταν με βάση αυτή την κατάσταση και όπως είπε, αν δεν ερχόταν χθες θα ερχόταν τους επόμενους μήνες.

Πλέον, τόσο η ίδια όσο και οι εργαζόμενοι, περιμένουν να δουν τις εξελίξεις με ζητούμενο να βρεθεί τρόπος να συντηρηθεί το γηροκομείο και να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι τη στιγμή που θα λειτουργήσει το ανακαινισμένο Γηροκομείο, κάτι που υπολογίζεται το νωρίτερο σε 10 μήνες από τώρα.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.