Απαντήσεις Αλμπαντάκη για την έντονη δυσοσμία από το πυρηνελαιουργείο στην Ιεράπετρα


0
(0)

Mια κατάσταση που εδώ και χρόνια δημιουργεί μια ατμόσφαιρα δυσφορίας σε όλη την Ιεράπετρα από τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση βόρεια της πόλης, έχει θορυβήσει για άλλη μια φορά όλη την πόλη με δεδομένη και την πρόθεση για διπλασιασμό των ποσοτήτων πυρήνας που παράγονται.

Ο κ. Αλμπαντάκης, ιδιοκτήτης του πυρηνελαιουργείου, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας κάποιες απαντήσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζονται, απαντώντας και σε ερωτήματα του Α. Πετρά, ενώ για την κατάσταση μίλησε και ο Α. Πανταζής.

Ο κ. Αλμπαντάκης ανέφερε πως η κατάσταση που παρουσιάζεται με την έντονη δυσοσμία στην πόλη προβληματίζει και τον ίδιο αφού όπως είπε το τελευταίο διάστημα το εργοστάσιο κλείνει τα βράδια τις ημέρες που φυσάει βοριάς ή έχει έντονη υγρασία., ενώ τα ειδικά φίλτρα όπως είπε επίσης λειτουργούν κανονικά όλη την ημέρα.

Όπως είπε το μόνο που μπορεί να σκεφτεί είναι πως οι καπνοί από το εργοστάσιο εγκλωβίζονται σε ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας και τη νύχτα ανάλογα με τον καιρό «πέφτουν» μέσα στην πόλη, κάτι που θα εξηγούσε το λόγο που η ατμόσφαιρα στο πυρηνελαιουργείο είναι καθαρή και δεν μυρίζει, την ώρα που υπάρχει πρόβλημα στην πόλη.

Για όλα αυτά όπως λέει, μπορεί να έρθει επιβεβαίωση και από το ΑΤ Ιεράπετρας, αφού οι έλεγχοι που γίνονται είναι σχεδόν καθημερινοί, κάτι το οποίο ο ίδιος σχολίασε θετικά αφού έτσι υπάρχουν μαρτυρίες για τον τρόπο που λειτουργεί.

Από την πλευρά του ο κ. Πετράς τόνισε πως παρά τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη το πρόβλημα στην πόλη και τις γύρω περιοχές είναι πάρα πολύ έντονο κάποιες μέρες και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μπορεί να διπλασιαστεί ο όγκος δουλειάς. Ο ίδιος όπως είπε έχει ήδη ενημερώσει αρκετές φορές την αστυνομία ώστε να ελέγξει την κατάσταση κάτι που συνεχίσει να κάνει ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται πως το εργοστάσιο κλείνει τις νύχτες, θέτοντας επίσης το ερώτημα για το πως γίνεται το πρόβλημα να εξαφανίζεται λίγη ώρα μετά από τη στιγμή που γίνεται έλεγχος από την αστυνομία.

Για το θέμα μίλησε και ο Αργύρης Πανταζής αναφέροντας πως το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην πόλη είναι μεγάλο και απαιτούνται λύσεις αλλά και απαντήσεις από τον ιδιοκτήτη για τον τρόπο που λειτουργεί αλλά πως σκοπεύει να λειτουργήσει από εδώ και πέρα με την αύξηση της παραγωγής, θέματα που θα πρέπει να απαντηθούν και εντός του δημοτικού συμβουλίου.

πηγη:radiolasithi.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.