Απαλλαγή από το ΦΠΑ των δαπανών, επισκευής σεισμόπληκτων κτηρίων κίτρινων και πράσινων αλλά και ανοικοδόμησης των κόκκινων


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 29 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Με επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο αντίστοιχα, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την απαλλαγή από το ΦΠΑ των δαπανών, επισκευής σεισμόπληκτων κτηρίων κίτρινων και πράσινων αλλά και ανοικοδόμησης των κόκκινων.

Αναλυτικά το κείμενο των επίκαιρων ερωτήσεων έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή την αδυναμία αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 με κύρια αιτία την διαφορά πραγματικού κόστους και αποζημίωσης από το κράτος και με δεδομένο ότι αυτό δεν θεραπεύτηκε με την αναθεώρηση του τιμολογίου του 2011 που έγινε πρόσφατα και κυμάνθηκε στο 10-12%, οφείλουμε να αναζητήσουμε λύση.

Στις 26 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση του συλλόγου σεισμόπληκτων «Η Ελπίδα» κατέθεσα μεταξύ άλλων την πρόταση να ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία και κυρίως από το Οικονομικών η απαλλαγή από το ΦΠΑ ή η επιστροφή του στους σεισμόπληκτους για όλες τις δαπάνες, επισκευής κίτρινων και πράσινων αλλά και ανοικοδόμησης των κόκκινων.

Η πρόταση αυτή είναι συμβατή με το Ενωσιακό Δίκαιο που το προβλέπει ως δυνατότητα των χωρών μελών στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών αλλά και ανάγκη να υλοποιηθεί αφού θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανοικοδόμηση της περιοχής που επλήγη από τους σεισμούς και είναι προϋπόθεση για να επανέλθει η οικονομική και κοινωνική ζωή στον τόπο.

Για όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Προτίθεστε να συνεργαστείτε και να προχωρήσετε στις απαραίτητες αποφάσεις και ρυθμίσεις ώστε να απαλλάσσονται οι δαπάνες, επισκευής κίτρινων και πράσινων αλλά και ανοικοδόμησης των κόκκινων κτηρίων από το αναλογούν ΦΠΑ;

Επτά (7) Επίκαιρες Ερωτήσεις του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Βασιλείου Κεγκέρογλου θα συζητηθούν αύριο στη Βουλή από τις 9.00πμ και η συζήτηση θα μεταδοθεί από το Κανάλι ΒΟΥΛΗ ΤV

Επτά (7) Επίκαιρες Ερωτήσεις του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής  Βασιλείου Κεγκέρογλου θα συζητηθούν αύριο στη Βουλή από τις 9.00πμ και η συζήτηση θα μεταδοθεί από το Κανάλι ΒΟΥΛΗ ΤV και συγκεκριμένα:

  1. Η με αριθμό 1048/26-9-2022 προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Βελτίωση εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, ενίσχυση επιδόματος ανεργίας και επαναφορά του εφάπαξ ξενοδοχοϋπαλλήλων».

 

  1. Η με αριθμό 1049/26-9-2022προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Θα αυξήσετε τελικά κατά 25εκ. την χρηματοδότηση του μέτρου των νέων αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να μην μείνει εκτός κανένας νέος που επιθυμεί να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή;»

 

  1. Η με αριθμό 1050/26-9-2022 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Άμεση έκδοση της παρ. 1 του άρθρου 12 του Ν.4797/2021 για την επιχορήγηση φυσικών προσώπων που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021».

 

  1. Η με αριθμό 6745/281/29-7-2022 προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση εργοστασιακής συντήρησης και υποστήριξης μεταφορικών αεροσκαφών C-130 από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)».

 

  1. Η με αριθμό 6790/2-8-2022 προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Άμεση στελέχωση του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου».

 

  1. Η με αριθμό 6619/22-07-2022 προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Για ποιους λόγους δεν καταχωρίζονται οι Επιστημονικοί Συνεργάτες των Βουλευτών στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ΕΡΓΑΝΗ;»

 

  1. Η με αριθμό 6814/4-8-2022 προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα: «Βοήθεια στο σπίτι: Να δοθεί λύση για να μην μείνουν άνεργοι μετά από 20 χρόνια δουλειάς».

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.