Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σκέψεις για… τριπλασιασμό των προστίμων


0
(0)

Προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης, αλλά και να ενισχυθεί η οικονομίαΣτη συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊου έχει ευνοήσει η απαγόρευση στην κυκλοφορία, με την επιβολή προστίμων.

Αυτό, αποτυπώνεται σε δύο κυρίως παραμέτρους: τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ειδικά αυτοί που χρίζουν αυξημένης φροντίδας κινούνται τις τελευταίες ημέρες σε σταθερό αριθμό, κάτω των εκατό, γεγονός που επιτρέπει ακόμα και στον Σωτήρη Τσιόδρα, κατεξοχήν συγκρατημένο και μετριοπαθή, να εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας στην χώρα μας.

Η ίδια αισιοδοξία, από ορισμένους και ακόμα μεγαλύτερη, υπάρχει και για το επόμενο διάστημα καθώς μπαίνουμε στο δεκαπενθήμερο που ακολουθεί την επιβολή του περιορισμού στις μετακινήσεις. Σε καμία περίπτωση όμως, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουν οι πολίτες στην τήρηση των μέτρων. Αντιθέτως συστήνουν ευλαβική τήρηση τους.

Η ενθαρρυντική πορεία που καταγράφεται οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα αυτή την εβδομάδα, παρότι παραμένουν στο τραπέζι, εφόσον καταστεί αναγκαίο. Αποφασίστηκε όμως η αυστηρότερη τήρηση των υπαρχόντων. Έτσι από σήμερα θα ενταθούν οι περιπολίες και ο έλεγχος των μετακινήσεων. Παράλληλα εξετάζεται ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των προστίμων για τους υπότροπους στην παράβαση των μέτρων.

Κορωνοϊός: Μέτρα ενίσχυσης 6,8 δις ευρώ

Την Τρίτη το έκτακτο συνέδριο του Eurogroup για την οικονομία

Σε μεγάλο βαθμό οι επιπλέον κινήσεις θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την Τρίτη συνεδριάζει το eurogroup που καλείται να βρει την χρυσή τομή για την ρευστότητα που έχει ανάγκη η ευρωπαϊκή οικονομία, μετά το αδιέξοδο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαρχής υπογράψει την επιστολή των 9 ηγετών που ζητούν την έκδοση ευρωομολόγου που θα χρηματοδοτήσει την επομένη μέρα των κρατών μελών μετά την επέλαση του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές προς αυτή την κατεύθυνση και μένει να φανεί πόσο θα επιμείνουν στην άρνηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φιλανδία και κυρίως η Γερμανία που αντιτάσσονται στην σχετική πρόταση. Η Άνγκελα Μέρκελ δέχεται επικρίσεις για την στάση της και εντός της Γερμανίας και μάλιστα από ισχυρά στελέχη του κόμματος της που συνηγορούν στην ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου ώστε να μην βυθιστεί στην ύφεση ολόκληρη η Γηραιά Ήπειρος.

Πηγή: iefimerida.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.