Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι σκέψεις για χρονικό όριο και μόνο με sms, τα μέτρα που πάρθηκαν στη Β. Ελλάδα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Με μία μερίδα πολιτών που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορωνοϊού και να επιμένει να συνωστίζεται, οι Αρχές πλέον σκέφτονται το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι εικόνες συνωστισμού έξω από τράπεζες τόσο την Τρίτη, όσο και σήμερα, αλλά και όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στην παραλία Θεσσαλονίκης ανησύχησαν την κυβέρνηση και γι αυτό και υπάρχουν σκέψεις για το πως θα πεισθούν να μείνουν και αυτοί σπίτι. Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μετά τις απαράδεκτες εικόνες με τη συρροή ηλικιωμένων -ευπαθών ομάδων- σε ΑΤΜ και υποκαταστήματα τραπεζών, υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μετακίνηση με χρονικό περιορισμό και SMS
Ανάμεσα στα νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που σκέφτονται οι Αρχές είναι:

-τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών,
-περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη,
-χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών,
-απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας,
-κατάργηση της γραπτής δήλωσης και δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS (θα υπάρχει καταγραφή της ώρας εξόδου, και ενδεχομένως θα περιορίσει και την έξοδο ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων).

Πρόγευση τα νέα μέτρα σε 5 δήμους στη Βόρεια Ελλάδα
Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε πέντε δήμους στη βόρεια Ελλάδα ενδεχομένως να αποτελούν πρόγευση για όσα μπορεί να εφαρμοστούν καθολικά στην χώρα.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή και δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη.»

Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Για τους πέντε δήμους στη βόρεια Ελλάδα αναστέλλονται οι εξαιρέσεις στην κίνηση στις εξής περιπτώσεις:

-Κίνηση παροχής βοήθειας ανάγκης (Β4). Αυτή θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, από τους οικείους δήμους)
-Μετάβαση σε τελετή (Β5). Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση κηδείας, στην οποία θα παραβρίσκεται μόνο το στενό συγγενικό περιβάλλον του νεκρού.
-Σωματική άσκηση – κίνηση για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Μοναδική εξαίρεση η κίνηση κατοικιδίου που θα επιτρέπεται για 15 λεπτά πέριξ της οικίας του κατόχου.
-Επίσης στα σούπερ μάρκετ καθίσταται υποχρεωτική η αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τ.μ. χώρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. «τρέχει» να βάλει σε σειρά τους συνταξιούχους

Τις τελευταίες ημέρες οι άνδρες της αστυνομίας εκτός από το ρόλο του ελέγχου των βεβαιώσεων εξόδου στο πλαίσιο των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας, έχουν αναλάβει να βάλουν… σε σειρά ασφαλείας, δηλαδή στα 2 μέτρα απόσταση, τους συνταξιούχους που συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες και τα ΑΤΜ.

Με τους επιστήμονες να επιμένουν στον περιορισμό των πολιτών στα σπίτια τους τονίζοντας το πόσο κρίσιμες είναι οι επόμενες εβδομάδες για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ο περιορισμός των μετακινήσεων κρίνεται απαραίτητος και είναι καθοριστικής σημασίας να πειστεί και η μικρή μερίδα του κόσμου που αδιαφορεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που χαρακτήριζε «κότες», όσους επιλέγουν να μένουν σπίτι.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.