Απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών στον Κούλε – Κλείνει ο Βόρειος Λιμενοβραχίονας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Προσωρινός περιορισμός κυκλοφορίας πολιτών στον ΚούλεΑπό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώθηκε σήμερα ότι απαγορεύτηκε η είσοδος και μετακίνηση πολιτών στο Βόρειο Λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρακλείου.

Σύμφωνα και με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Δουβή, τις δύο προηγούμενες μέρες υπήρξε αρκετός κόσμος που βρισκόταν για περπάτημα ή για άθληση εντός του Βόρειου Λιμενοβραχίονα,  παρά τις εκκλήσεις των ειδικών για παραμονή στο σπίτι.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής  και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμένα εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και εφόσον δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Αποφάσεις αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες της προαναφερθείσας απόφασης, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Χαμός από κόσμο και στο Ρέθυμνο

Και στο Ρέθυμνο, η  κατάσταση που επικρατούσε το Σάββατο , στο παραλιακό μέτωπο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «απαράδεκτη» εν μέσω πανδημίας.

Μικροί και μεγάλοι περπατούσαν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους , χωρίς να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης αψηφώντας την ίδια ώρα τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την δημοσία υγεία.

Το γεγονός αυτό, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης δεν το άφησε ασχολίαστο μην κρύβοντας παράλληλα την δυσαρέσκεια του για την εικόνα που επικρατούσε χθες Σάββατο στο Ρέθυμνο αναφερόμενος και στην πιθανότητα να κλείσει η παραλία, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο κλπ.

Μάλιστα ο ίδιος ανέβασε και φωτογραφία στα social media όπου στην ανάρτησή του αναφέρει: «Δυστυχώς… σημερινή εικόνα του παραλιακού μας μετώπου…Τελικά είμαστε τυχεροί όχι πειθαρχημένοι…. Δεν περνάει μάλλον από κανενός το μυαλό η πιθανότητα να ΚΛΕΙΣΕΙ η παραλία, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο κλπ. Τελικά μήπως είμαστε ΑΝΑΞΙΟΙ της καλής μας τύχης»;

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.