Απάντηση του Δήμου Ιεράπετρας με τις δράσεις για τα αδέσποτα τα τελευταία 3 χρόνια


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 16 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Με αφορμή  προβλήματα που παρουσιάζονται σε περιοχές του Δήμου μας σχετικά με αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ενημερώνουμε ότι αναφορικά με το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζει ο Δήμος μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έχει πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

Α. Για τη « Φροντίδα αδέσποτων ζώων συντροφιάς », την τελευταία τριετία με απόφαση δημάρχου υπογράφηκαν συμβάσεις με ιδιώτες κτηνιάτρους ( καθώς ο Δήμος Ιεράπετρας δεν διαθέτει Κτηνίατρο )

για το έτος 2019 συνολικό ποσό 22.851,96 € συμπεριλαμβανομένων  των ζωοτροφών.

για το έτος 2020, ποσό 20.114,04  € και 7766,12 € για ζωοτροφές.

για το έτος 2021ποσό 15400,80 € και 5262,81 € για ζωοτροφές.

Β. Σήμανση, στείρωση αντιλυσσικός εμβολιασμός κλπ. από εθελοντές κτηνιάτρους:

για το έτος 2019  σε 158 σκύλους και 140 γάτες

για το έτος 2020 σε 207 σκύλους και 197 γάτες

για το έτος 2021 μέχρι σήμερα σε 310 σκύλους και 247 γάτες

Γ. Στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ΄΄ εγκρίθηκε  η χρηματοδότηση του Δήμου μας  για την κατασκευή ενδιαιτήματος –καταφυγίου αδέσποτων ζώων με ιατρείο συνολικού ποσού 372.000 €.

Προσωρινά και μέχρι την έναρξη λειτουργίας του παραπάνω καταφυγίου, για τις ανάγκες του προγράμματος  διαχείρισης, υπάρχει «καταφύγιο»  από τα μέσα του 2019, στο οποίο  παραμένουν προσωρινά κουτάβια μέχρι την υιοθεσία τους  και ενήλικα ζώα που πρέπει να κριθούν ως προς την επιθετικότητά τους ή την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.  Το 2019 έγιναν συνολικά  47 υιοθεσίες σκύλων , το έτος 2020  126 και το 2021 μέχρι σήμερα 20.

Τα ζώα για τα οποία έχουν αναφερθεί περιστατικά δαγκώματος έχουν περισυλλεχθεί και βρίσκονται στο προσωρινό καταφύγιο του Δήμου.

Μήνυση, περιμένοντας το χειρουργείο, για άνδρα που δέχθηκε επίθεση από σκύλο στην Ιεράπετρα και νοσηλεύεται

Μια μεγάλη ιατρική περιπέτεια έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ένας πολίτης της Ιεράπετρας ο οποίος οδηγώντας τη μηχανή του στις Μπουντούλες…

Παράλληλα με τις δράσεις του Δήμου Ιεράπετρας, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ζώα συντροφιάς, να φροντίσουν για την ηλεκτρονική τους σήμανση και καταγραφή. Επιπλέον ο καθένας αυτόνομα θα πρέπει να φροντίσει, ώστε να παύσει πλέον η τακτική της ασυνείδητης εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς στους δρόμους, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα της ραγδαίας αύξησης των αδέσποτων.

Όπως σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, έτσι κι εδώ, συνεχίζουμε το έργο της δημοτικής αρχής προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντί σας, με διάθεση να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας σε σχέση με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος
Μαρία Ρουμελιωτάκη Σκυβάλου

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.