Απάντηση Π. Πέρκα στον Υφυπουργό Μεταφορών: Άλλη μια ενημερωτική εκστρατεία προαναγγέλλεται.. άραγε πάμε για νέο ΣΚΟΙΛ-ΕΛΙΚΙΚΟΥ;


0
(0)

Είναι τουλάχιστον άστοχη η αναφορά του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη για υποεπένδυση και κακοδιαχείριση του συστήματος αστικών συγκοινωνιών τα τελευταία πέντε χρόνια. Καλοσύνη του που παραδέχεται διαχρονικά προβλήματα. Εννοεί προφανώς αυτά που αντιμετώπισε ως ένα βαθμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως η εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής, ο διαγωνισμός για στόλο νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η προώθηση Σχεδίων Βιώσιμης Κινητικότητας, η κρατικοποίηση του  φαύλου ΟΑΣΘ, η αποκάλυψη κυκλώματος πλαστών εισιτηρίων στο Μετρό, η αναβάθμιση λειτουργίας ΟΑΣΑ και πολλά άλλα.Αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την παράταση της εκκρεμότητας του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, επιλέγοντας ουσιαστικά την επιστροφή στο παρελθόν. Ακύρωσε το διαγωνισμό  για την προμήθεια νέων, μη ρυπογόνων λεωφορείων με πρόσχημα ότι δεν υπήρχε πλήρως διασφαλισμένη χρηματοδότηση, τη στιγμή που με την ίδια ακριβώς χρηματοδότηση προγραμματίζεται να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, έχοντας χάσει 1 χρόνο. Πάγωσε τις  διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό των συρμών της Γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ, πρόγραμμα για το οποίο είχαν δεσμευτεί πόροι στο τρέχον ΕΣΠΑ. Η ΝΔ δείχνει να εγκαταλείπει τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εμείς είχαμε προωθήσει σε 180 δήμους. Το σχέδιο για ομιλοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας βρίσκεται στις καλένδες και αγνοείται η τύχη των διαδικασιών επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και αύξησης των σημείων εξυπηρέτησης των πολιτών.

Όμως χωρίς να χάσει χρόνο έκανε τις «απαραίτητες» μετακινήσεις Γενικών Διευθυντών και προσωπικού στις εταιρίες του Ομίλου ΟΑΣΑ και βεβαίως εν μέσω πανδημίας αύξησε θεαματικά τους μισθούς των διοικήσεων…

Και πάντως μέσα στο κλίμα των καιρών ο κ. Υφυπουργός προαναγγέλλει τι άλλο… μία ενημερωτική εκστρατεία!! Άραγε πόσο θα μας κοστίσει; Ποιος καλός φίλος θα την αναλάβει; Τι ΣΚΟΙΛ-ΕΛΙΚΙΚΟΥ θα περιέχει;

Υ.Γ Και μια απορία. Σε αυτή τη φάση της πανδημίας κρίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ. Στην πρώτη φάση των πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων ήταν περιττή ή μήπως δυσεύρετη;

Αλ.Χαρίτσης: «Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του αναλώθηκε σε πολλά «εγώ», αντί να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα προχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες όρθιοι, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στην κοινωνική και εργασιακή τους ζωή»

«Ο  πρωθυπουργός στο διάγγελμά του αναλώθηκε σε πολλά «εγώ», αντί να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα προχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες όρθιοι, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στην κοινωνική και εργασιακή τους ζωή»

«Περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στο διάγγελμά του βάσει ποιων υγειονομικών προτύπων προχωράμε σε μια σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα»  διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ 10», τονίζοντας ότι «τα δύσκολα δεν είναι μόνο πίσω μας αλλά και μπροστά μας». «Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης που βιώνουμε αναμένεται να είναι χειρότερες και από αυτές της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009-10» υπογράμμισε. «Αντί όμως ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα προχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες όρθιοι, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στην κοινωνική και εργασιακή τους ζωή, στα 15 λεπτά που μιλούσε αναλώθηκε σε πολλά «εγώ», χωρίς να πει τίποτα για την οικονομία».

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάσαμε το «Μένουμε Όρθιοι», ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο  πρόγραμμα που αξιοποιεί το  50% των 50 δισ. ευρώ που διαθέτει η ελληνική οικονομία από το «μαξιλάρι» και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση ούτε το υλοποιεί, ούτε έχει καταθέσει αντίστοιχο σχέδιο»υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «οξύμωρο να είναι η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση, που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία».

«Ο χρόνος αυτή τη στιγμή λειτουργεί εις βάρος μας», δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης,. «Όταν θα έχουμε ήδη χιλιάδες λουκέτα και ανεργία στα επίπεδα της κρίσης του 2009, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία και τα έσοδα του κράτους θα μειώνονται διαρκώς», επισήμανε και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει «έγκαιρα και άμεσα σε ένεση ρευστότητας  με 26 δις. ευρώ, στη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, στη στήριξη των νοικοκυριών για την  κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών και στη στοχευμένη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας όπως ο τουρισμός». Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στη λογική «του βλέποντας και κάνοντας» της κυβέρνησης, αλλά και στο ότι δεν διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις σχετικές συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κληθείς να σχολιάσει το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, ο Αλ Χαρίτσης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση και οι υπουργοί της χαρακτήριζαν τα σχολεία υγειονομική βόμβα διασποράς της πανδημίας». «Τί άλλαξε μέσα σε ένα μήνα, σε ποια εκπαιδευτική σκοπιμότητα αποσκοπεί κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα επικρατεί διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα;», διερωτήθηκε και είπε: «Να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός γιατί προχωρά σε αυτή την κίνηση και δημιουργεί αναστάτωση στις ελληνικής οικογένειες, καθιστώντας τα παιδιά πειραματόζωα». «Είναι αχρείαστο το ρίσκο», τόνισε.

“Βιώνουμε μία κρίση χωρίς προηγούμενο» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πολίτες έχουν επιδείξει κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη στην αντιμετώπισή της και σε μεγάλο βαθμό το υγειονομικό της σκέλος έχει εξελιχθεί ήπια.  Η οικονομία παραμένει  μείζον ζήτημα, το αν θα υπάρχουν δουλειές και επιχειρήσεις σε ζωή τους επόμενους μήνες. Πρέπει να πειστεί η κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης».

 Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: https://bit.ly/2SheOfy

ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – 29/04/2020

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεδριάσει σήμερα στις 12:00 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του SPD Noerbert Walter Borjans, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Noerbert Walter Borjans, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού υπέρ του ευρωομολόγου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη θέσπισή του, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ΕΕ και τη συνοχή της.
Επιπλέον, κατά τη συνομιλία τους, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και την ισπανική πρόταση, ενώ συμφώνησαν στη σημασία προώθησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως νέα αφορμή για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τέλος, συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις κατά την επόμενη περίοδο για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία μεταξύ των επιτελείων των δύο κομμάτων, με σκοπό την ενίσχυση των προοδευτικών μετώπων για κοινές διεκδικήσεις στην Ευρώπη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.