Αξιολόγηση Σχεδίων Βελτίωσης: Πως θα γίνει ο έλεγχος για κάλυψη τουλάχιστον 20% του προϋπολογισμού και για ασφαλιστική – φορολογική


0
(0)

Εκδόθηκε από το ΥπΑΑΤ και εστάλη στις αρμόδιες ΔΑΟΚ ο Οδηγός Αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης. Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, σκοπός του Οδηγού είναι να συμβάλλει στην ενιαία εφαρμογή της διαχείρισης και της αξιολόγησης των αιτήσεων των επενδυτικών σχεδίων, στην ίση μεταχείριση των υποψηφίων δικαιούχων και στη νομιμότητα των πράξεων που εκδίδονται σε εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου του υπομέτρου 4.1. «Στήριξη επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις». Μεταξύ άλλων οι αξιολογητές θα πρέπει να ελέγξουν αν οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) έχουν ικανότητα κάλυψης τουλάχιστον του 20% του αιτούμενου προϋπολογισμού κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης (Μόρια: 20). Επίσης την ύπαρξη βεβαιώσεων φορολογικής και ασφαλιστικών ενημεροτήτων χωρίς παρακρατούμενες οφειλές.

Κάλυψη τουλάχιστον του 20% του αιτούμενου προϋπολογισμού (Μόρια: 20)
Για την τεκμηρίωση της ιδιωτικής συμμετοχής υποβάλλεται βεβαίωση μέσου υπολοίπου για κάθε τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί με το ΑΦΜ του συλλογικού σχήματος ή με το ΑΦΜ του συλλογικού σχήματος στο οποίο αυτό υπάγεται.

Όπως αναφέρει ο «Οδηγός» εξετάζονται από τον αξιολογητή οι βεβαιώσεις μέσου υπολοίπου για κάθε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος ο υποψήφιος καθώς και τα εξοφλημένα παραστατικά γενικών δαπανών που τυχόν υποβάλλονται και καταχωρίζει στο πεδίο την τιμή «Ναι» αν το άθροισμα που προκύπτει καλύπτει το 20% του αιτούμενου της δράσης.

Στην περίπτωση που στο άθροισμα πρέπει να συνυπολογιστεί και η εξόφληση κάποιου παραστατικού γενικών δαπανών, που έχουν υλοποιηθεί πριν την υποβολή, αυτό αθροίζεται μόνο αν η εξόφλησή του έχει προηγηθεί της περιόδου του τραπεζικού υπόλοιπου.

Για τα συλλογικά σχήματα εξετάζονται μόνο οι εταιρικοί λογαριασμοί και όχι λογαριασμοί των εταίρων ή των μελών.

Αν προσκομίζονται παραπάνω από ένας λογαριασμοί για περιόδους που δεν συμπίπτουν μεταξύ τους, τότε θα εξάγεται μέσο μηνιαίο υπόλοιπο για κάθε μήνα από την έναρξη μέχρι και τη λήξη της περιόδου.

Γίνεται δεκτή οποιαδήποτε βεβαίωση αφορά τρίμηνη έως δωδεκάμηνη χρονική περίοδο που λήγει από την 31/12/2017 και μετά. Οι βεβαιώσεις εκδίδονται από τις τράπεζες στις οποίες το σχήμα είναι δικαιούχος σε καταθετικούς (ταμιευτηρίου, όψεως, προθεσμιακούς) ή αλληλόχρεους λογαριασμούς. Οι βεβαιώσεις μπορεί να αναγράφουν το μέσο υπόλοιπο συνολικά της περιόδου ή να αναγράφουν το μέσο υπόλοιπο κάθε μήνα της.

Ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικών ενημεροτήτων (Μόρια: 10)

Εξετάζεται από τον αξιολογητή η ύπαρξη αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο και βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας του κύριου φορέα ασφάλισης σε ισχύ κατά την ημερομηνία οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής αίτησης στήριξης (β΄ στάδιο). Δικαιολογητικά τα οποία λήγουν την ημερομηνία οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής αίτησης στήριξης θεωρούνται σε ισχύ.

Για να συμπληρωθεί το πεδίο ως «ΝΑΙ» η αιτία χορήγησης των δικαιολογητικών πρέπει να είναι για είσπραξη χρημάτων. Καθώς αν κάποιος έχει κάνει αίτηση μόνο για τη δράση 4.1.3 δεν είναι υποχρεωμένος να είναι επαγγελματίας αγρότης, η ασφαλιστική του ενημερότητα είναι δυνατόν να μην είναι του κλάδου ΟΓΑ του ΕΦΚΑ.

Για τη βαθμολόγηση του πεδίου, οι εξής τεκμηριώσεις θεωρούνται ισοδύναμες με την ασφαλιστική ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων χωρίς παρακρατούμενες οφειλές:

α) Προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας ΕΦΚΑ με αιτία χορήγησης «για κάθε νόμιμη χρήση» επί της οποίας αναγράφεται «Ο/Η ανωτέρω δεν οφείλει ληξιπρόθεσμες οφειλές». Στην περίπτωση που οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται, ο αξιολογητής καταχωρεί στο πεδίο την τιμή «Όχι».

β) Προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο με αιτία χορήγησης «για κάθε νόμιμη χρήση» συνοδευόμενη από βεβαίωση χρεών ή από την εκτύπωση της καρτέλας «Στοιχεία Ρυθμίσεων» από την επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TaxisNET.gr. Από τη βεβαίωση χρεών ή από την εκτύπωση των στοιχείων ρυθμίσεων δεν πρέπει να προκύπτει η ύπαρξη ρυθμίσεων.

Εάν με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν υπάρχουν παρακρατούμενες οφειλές, τότε ο αξιολογητής συμπληρώνει ΝΑΙ στο σχετικό πεδίο.

πηγη:radiovereniki.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *