ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Η κυβέρνηση του «βλέποντας και κάνοντας» τώρα που απαιτούνται γενναία μέτρα τόνωσης της οικονομίας και ενίσχυσης της εργασίας, πρώτα επιβάλλει μείωση του εργατικού εισοδήματος κατά 20% (σ.σ. επιδότηση μόνο του 60% του χαμένου εισοδήματος από την μισή εργασία-πρόγραμμα Συν-Εργασία) και αμέσως μετά επιδοτεί την μερική απασχόληση.

Όταν διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα Συν-Εργασία δεν περπατάει, καίτοι προβλέπει μείωση του εργατικού εισοδήματος αφού περιλαμβάνει ασφαλιστικές εισφορές στο 100%, του εισοδήματος, κάνει τώρα στροφή 180ο μοιρών και θεσπίζει μειωμένα ασφάλιστρα κατά δέκα (10) ποσοστιαίες μονάδες. Άρα, ακόμη και οι επιχειρήσεις που δεν χρειαζόταν να βγάλουν το προσωπικό σε μερική απασχόληση (ή διαλείπουσα εργασία), έχουν έτσι κίνητρα καθώς θα καταβάλουν 50% μισθό και… 40% ασφάλιστρα.

Πρόκειται για «εντυπωσιακό» σχέδιο καθολικής και οριζόντιας εφαρμογής της μερικής απασχόλησης:

-Οι επιχειρήσεις θα βγάλουν το μισό προσωπικό σε μερική απασχόληση, έστω και εάν έχουν παραγωγικές ανάγκες, αφού κάτι τέτοιο τους απαλλάσσει από επιπλέον εισφορές (60%).

-Το κενό σε μισθωτούς θα το καλύψουν με νέες προσλήψεις μερικής απασχόλησης (ήδη μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές της μερικής απασχόλησης επιδοτούνται, όπως προβλέπει το αρχικό πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Όμως το βασικό Σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μοιράσει περισσότερες θέσεις εργασία με μισό μισθό σε περισσότερους ανέργους προκειμένου να καλύψει τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας. Αποτέλεσμα των άτολμων και χωρίς σχέδιο βημάτων στην ενίσχυση της οικονομίας.

Η ΝΔ προκρίνει την καθολική φτωχοποίηση για ταξικούς και… στατιστικούς λόγους (να κρύψει την ανεργία από την… ΕΛΣΤΑΤ)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: «ΤΟ BULLYING ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΔΙΑΓΩΓΗ “ΚΟΣΜΙΑ”»

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής , στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ FM 104,6 και στο δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη.

Για το νομοσχέδιο για την παιδεία
Η χώρα όντως έχει ανάγκη σήμερα μία νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ένα νέο συνολικό σχέδιο, με στόχο την εκπαίδευση για όλους, με στόχο τη μείωση του μαθησιακού χάσματος, και όλα αυτά, πάντα, με μετρήσιμους στόχους.

Κάναμε κριτική, στη Βουλή, σε μία σειρά θεμάτων, όπως το ολοήμερο δημοτικό σχολείο, η ανάγκη πιστοποήσης της Πληροφορικής και και των Αγγλικών στην Γ’ Γυμνασίου, η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και πολλά άλλα.

Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης και θεωρούμε πως είναι αναγκαία, στο προσωπικό και στις δομές της εκπαίδευσης, για να εντοπίσουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν, να βελτιώσουμε τυχόν αδυναμίες. Και προφανώς αυτή η αξιολόγηση δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.

Το ΠΑΣΟΚ το 2011, προχώρησε σε ένα νέο πλαίσιο, πολύ ριζοσπαστικό για την εποχή του. Δυστυχώς, όμως, ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόστηκε και δεν στηρίχθηκε από τις επόμενες Κυβερνήσεις και υπήρξαν πολύ γρήγορα αλλαγές και ανατροπές σε εκείνο το θεσμικό πλαίσιο. Δεν λέμε ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν τέλειος, ήταν όμως μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει ριζικά η εκπαίδευση και να μπουν νέοι στόχοι και ένα νέο όραμα.

Η εκπαίδευση και η παιδεία μας αφορούν συνολικά το πολιτικό μας σύστημα και την κοινωνία. Να συνεννοηθούμε επιτέλους, τουλάχιστον στα στοιχειώδη, για το πώς θα δίνουμε στα παιδιά μας, όχι μόνο στείρες γνώσεις, αλλά και ένα συνολικό τρόπο σκέψης, αντίληψης και διαπαιδαγώγησης.

… Η λογική της αναχρονιστικής σκέψης δεν αποτυπώνεται μόνο στην ιδεοληπτική αντίληψη να μην υπάρχουν τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο (όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και στο ότι η κυβέρνηση επαναφέρει, για παράδειγμα, τη «διαγωγή».

Το bullying δεν λύνεται απειλώντας με μια διαγωγή «κοσμία» στο απολυτήριο. Λύνεται διαπαιδαγωγώντας τους μαθητές να αντιλαμβάνονται την ανάγκη της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συνεννόησης, του υγειούς συναγωνισμού, αλλά όχι του ανταγωνισμού και της περιθωριοποίησης, μέσα από την ίδια την παρεχόμενη εκπαίδευση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στη χώρα μας σε σχέση με την υγειονομική κρίση, παρεμβαίνουμε όταν κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο με προτάσεις και θέσεις, επιβραβεύουμε τα θετικά και επικρίνουμε τα αρνητικά απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε άρση απαγόρευσης εισόδου πολιτών από χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία της χώρας μας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί η είσοδος στην Ελλάδα πολιτών που καταφθάνουν ΜΟΝΟ από ασφαλείς χώρες, η κυβέρνηση τροποποίησε αυτή την απόφαση, μετατρέποντας τις “ασφαλείς χώρες” σε “ασφαλή αεροδρόμια”!!!

Είναι τουλάχιστον περίεργο όταν ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένα σημαντικότατο κεφάλαιο για την Εθνική μας οικονομία, να έχει μείνει εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού και κανένας να μην γνωρίζει εάν και πότε θα αρθεί η απαγόρευση κινήσεως των κρουαζιερόπλοιων στα Ελληνικά λιμάνια.

Προφανώς δεν έχουν λάβει υπόψη τους, οι ιθύνοντες του αρμόδιου υπουργείου (λόγω άγνοιας και λόγω αδιαφορίας) ότι για να εκκινήσει ένα κρουαζιερόπλοιο, απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας προετοιμασίας…

Κύριοι της Κυβέρνησης να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας φέρνει έσοδα στη χώρα και απασχολεί πολλούς εργαζόμενους!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ (ΑΥΡΙΟ 12/06, 10:30πμ)

H Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της Προέδρου στη Βουλή στις 10:30πμ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.