Αντικατάσταση δικτύου Ύδρευσης στο Μέσα Λασίθι


0
(0)

Στο στάδιο της υπογραφής της συμβάσης μεταξύ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και του αναδόχου  βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης» με προυπολογισμό 36.382 ευρώ και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΠΔΕ).Η μελέτη περιλαμβάνει την αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Μέσα Λασιθίου.

Το εξωτερικό αυτό δίκτυο ύδρευσης είναι πολύ παλιό, έχει κατασκευαστεί από σιδηροσωλήνες, και υπάρχουν  πολλές διαρροές  νερού, λόγω της παλαιότητας του δικτύου.

Η αντικατάσταση του δικτύου θα ξεκινήσει κοντά από τις πηγές της «Αλόιδας» και σε μήκος 1.450 μέτρων, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα και θα αντικατασταθούν με νέες κατάλληλου τύπου σωληνώσεις.

Η σωλήνα θα εγκιβωτιστεί, θα κατασκευαστούν  φρεάτια από οπλισμένο σκυρόδεμα  με καπάκια, προκειμένου να τοποθετηθούν μέσα δικλείδες, βαλβίδες εξαερισμού και μειωτές πίεσης νερού.

Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της δήμου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή  και στην παροχή ασφαλούς και ποιοτικού πόσιμου νερού στους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)