Αντιδρούν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία τα Σάββατα οι δάσκαλοι της Ιεράπετρας και καλούν σε απόσυρση υποψηφιοτήτων


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», έπειτα και από την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με Αρ. Πρωτ. 1066-16/10/2020 με την οποία καλούνται οι Σύλλογοι να λάβουν την ίδια απόφαση και να προχωρήσουν στην απόσυρση των ψηφοδελτίων που έχουν κατατεθεί στα ΠΥΣΠΕ, καλεί όλους τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς που κατέθεσαν ψηφοδέλτια να προσκομίσουν την δήλωση απόσυρσης των ψηφοδελτίων από τις υπηρεσιακές εκλογές, εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιμένει να προχωρήσει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η στάση μας είναι καθαρή για τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση:

  • Όχι στο Σάββατο ως ημέρα για τις υπηρεσιακές εκλογές διότι πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκλογική διαδικασία μέρα μη εργάσιμη. Η πρόταση που στηρίζουμε είναι να γίνεται καθημερινή η εκλογική διαδικασία ακόμα και χωρίς άδεια από την υπηρεσία. 
    • Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία η οποία με τον τρόπο που πάει να γίνει, αιφνιδιαστικά και πρόχειρα, αποστεώνει τις συλλογικές μας διαδικασίες και χτυπά στον πυρήνα των δημοκρατικών μας διαδικασιών αφού δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου ούτε η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων και προβλέπει «διόρθωση» της ψήφου με πολλαπλές αλλαγές της μέχρι τη λήξη της διαδικασίας!!! Ταυτόχρονα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η μάχη σήμερα δεν είναι για το εκλογικό σύστημα αυτό καθεαυτό αλλά αποτελεί βαθιά πολιτική αντιπαράθεση του κινήματος απέναντι στις νεοφιλελεύθερες προσπάθειες της Κυβέρνησης να απονομιμοποιήσει το θεσμό του Αιρετού και παράλληλα να προχωρήσει σταδιακά και μεθοδικά στη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, να καταστήσει σχεδόν αδύνατη τη δυνατότητα απόφασης για απεργία και να συντρίψει το πιο ζωντανό και ανυπότακτο κομμάτι της σημερινής κοινωνίας για να υπηρετηθούν τα σχέδιά της.
  • Να δοθεί η προβλεπόμενη παράταση θητείας, λόγω covid-19, των 8 μηνών στους νυν αιρετούς και η όλη εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί, με φυσική παρουσία, σε περίοδο που θα επιτρέπεται υγειονομικά.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», σε αυτή τη συγκυρία με δεδομένη την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τη δέσμευση όλων των παρατάξεων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και την πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με εκφρασμένη την στάση απόσυρσης όλων των παρατάξεων, καλεί σε  απόσυρση  όλων των υποψηφίων και ψηφοδελτίων και καθιστά σαφές θα διαφυλάξει τον ρόλο του αιρετού και τυχόν μεμονωμένες υποψηφιότητες και παρατάξεις που καταθέσουν υποψηφιότητες θέτουν τον εαυτό τους εκτός κλάδου, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Η περίοδος αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να μιλήσουμε με τους συναδέλφους στα σχολεία, να ακούσουμε την αγωνία και τους προβληματισμούς τους και ταυτόχρονα να τους εξηγήσουμε τι συμβαίνει και τι πολιτικές στοχεύσεις έχει η Κυβέρνηση της ΝΔ για την εκπαίδευση και συνολικά για το δημόσιο τομέα.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» δηλώνει ότι: 

  • Δεν θα ορίσει κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Καλεί  τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Καλεί όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.
  • Καλεί τους υποψηφίους αιρετούς να καταθέσουν στο Δ.Σ. τις δηλώσεις απόσυρσης, προκειμένου να κατατεθούν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Πασπαράκης

Η Γενική Γραμματέας
Σταυρούλα Δατσέρη

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.