Αντιδράσεις στο Καβούσι για το σχεδιασμό του ΒΟΑΚ που περνά μέσα από την κοινότητα


0
(0)

Έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα του Καβουσίου έχει προκαλέσει η παρουσίαση της χάραξης του τμήματος του νέου ΒΟΑΚ που περνά από την κοινότητα και αποτελεί τμήμα της μελέτης για το οδικό δίκτυο ως τη Σητεία.

Σε χθεσινή συνέλευση του συμβουλίου της κοινότητας με την παρουσία και κόσμου της περιοχής εκφράστηκε ομόφωνα η διαφωνία για το σχέδιο το οποίο παρουσίασε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου, Μάνος Λουτσέτης.

Η Μαρία Χαλκιαδάκη πρόεδρος της κοινότητας μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως το υπάρχων σχέδιο περνά μέσα από τον ελαιώνα, τον παραγωγικό ιστό της κοινότητας, καταστρέφοντας ιδιοκτησίες, χαρακτηρίζοντας το «Σινικό Τείχος» που κόβει τον κάμπο στην μέση, μπαζόνοντας τα πάντα στο πέρασμά του με πρανή παραπλεύρως του δρόμου από 2 έως 7 μέτρα.

Παράλληλα κόβει τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Θόλου, αναγκάζοντας κατοίκους και επισκέπτες να κάνουν μια τεράστια παράκαμψη με ένα κόμβο που προτείνεται.

Ο σχεδιασμός του νέου δρόμου ξεκινά από την περιοχή του αναδασμού κοντά στην Παχειά Άμμο, και περνά βόρεια του Καβουσίου, τέμνει τον υπάρχοντα δρόμο προς τον Θόλο σε σημείο κοντά στο ελαιοτριβείο της κοινότητας και συνεχίζει προς την περιοχή της Μαλάβρας.

Η κα Χαλκιαδάκη τόνισε πως το θέμα θα τεθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα παρουσιαστεί μια εναλλακτική μελέτη που υπάρχει ενώ ήδη υπάρχουν επαφές με μηχανικούς ώστε να μπορέσει σύντομα η κοινότητα να παρουσιάσει μια τεκμηριωμένη αντιπρόταση στον υπάρχοντα σχεδιασμό.

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας κ. Ρεμεδιάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως έχει ήδη σχεδιαστεί μια εναλλακτική μελέτη με τη βοήθεια του κ. Σωμαράκη, η οποία έχει παρουσιαστεί στην αντιπεριφέρεια αλλά και στον Δήμο Ιεράπετρας, τα προηγούμενα χρόνια. Η μελέτη αυτή ξεκινά και παρακάμπτει το Καλό Χωριό, περνά νοτίως του Καβουσίου δίπλα από τον Καψά και οδηγεί προς Σητεία και Ζάκρο.

 

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.