Αντιδράσεις από σωματεία της Ιεράπετρας και τον ΣΕΓΑΣ Κρήτης στην ξαφνική απόφαση μετεγκατάστασης από το παραλιακό γυμναστήριο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Μεγάλες αντιδράσεις στα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό γυμναστήριο της Ιεράπετρας έχει φέρει μια πρόσφατη απόφαση του Δήμου Ιεράπετρας η οποία προβλέπει την σταδιακή απομάκρυνση των αθλητών, με πρώτο βήμα την απομάκρυνση διάφορων προσωπικών ειδών έως τις 14 Αυγούστου, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων στο γήπεδο Πέτρος Βουζουνεράκης, όπου τελικά θα μεταφερθούν όλα τα σωματεία του στίβου και για τις προπονήσεις τους.

Το πρόβλημα των σωματείων είναι πως παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στο παρελθόν, οι νέες εγκαταστάσεις δεν είναι έτοιμες, και έτσι οι προπονητές και αθλητές δεν θα έχουν χώρο να προπονηθούν, ενώ είναι και άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και πότε θα είναι έτοιμες κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο να μείνουν οι αθλητές χωρίς στέγη και χωρίς δυνατότητα προπονήσεων για ένα μεγάλο διάστημα.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Μιχάλης Φιλανδαράκης, πρόεδρος του ΓΑΣ, κάνοντας έντονη κριτική στους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, ενώ σε παρόμοιο κλίμα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης Σωτήρης Λαγούτας ο οποίος χαρακτήρισε «άτοπη» την πρωτοβουλία του Δήμου προσθέτοντας πως για το παραλιακό γυμναστήριο έχουν δοθεί χρήματα για έργα και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Θέση για το θέμα πήρε και ο Αργύρης Πανταζής, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα», ο οποίος τόνισε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για να ξεκινήσει μια τέτοιου είδους μετεγκατάστασης.

Απαντήσεις εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας δόθηκαν από την αρμόδια αντιδήμαρχο Χρύσα Χατζημαρκάκη, η οποία ανέφερε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση με στόχο το νέο γυμναστήριο να είναι έτοιμο πριν το τέλος του έτους, αναφέροντας πως δεν θα είναι μεγάλο το διάστημα στο οποίο οι αθλητές θα προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους. Η μελέτη για το νέο χώρο, ανέφερε, είναι εδώ και καιρό έτοιμη και τα χρήματα εξασφαλισμένα.

Για το θέμα όπως φαίνεται θα υπάρξει παρέμβαση από τη Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας, με τον κ. Πανταζή να αναφέρει πως υπάρχει η πρόθεση να ζητηθεί παράταση χρόνου στη μετεγκατάσταση των αθλητών, ενώ έχει ζητηθεί και ραντεβού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, στον οποίο τα σωματεία της Ιεράπετρας αλλά και ο ΣΕΓΑΣ Κρήτης θα ζητήσουν στήριξη στο αίτημα τους να μην γίνει η μετεγκατάσταση μέχρι οι νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια με 200.000 να είναι πλήρως έτοιμες.

 

Aκούστε αναλυτικά όλη τη συζήτηση:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.