Αντίθετος με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: Ας σταματήσει επιτέλους ο ακαδημαϊκός σχεδιασμός να αποτελεί έρμαιο συμφεροντολογικών ελιγμών


0
(0)

Την αντίθεσή του σε όσα ανέφερε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Κατσαράκης, για την Ιεράπετρα και τις δυνατότητες της  αναφορικά με τη λειτουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει σε δημόσια τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Όπως αναφέρει « Η τοποθέτηση του Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Κατσαράκη για την Ιεράπετρα, κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη μετεξέλιξη του ιδρύματος σε Πανεπιστήμιο, προσβάλει την πόλη μας και την ανατολική Κρήτη γενικότερα, εγείροντας ερωτηματικά για τους στόχους και τις επιδιώξεις από μέρους του ΤΕΙ Κρήτης.

Ένα ίδρυμα τέτοιας δυναμικής την οποία επικαλείται ο κ. Κατσαράκης, το οποίο μάλιστα πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα  θα περιμέναμε να έχει ανοικτούς ορίζοντες, αγκαλιάζοντας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες κάθε σημείου του νησιού μας και όχι να οχυρώνεται πριν μάλιστα την μετεξέλιξή του, απομακρύνοντας πόλεις, ανθρώπους και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Η Ιεράπετρα όχι μόνο μπορεί να εξασφαλίσει  τις απαιτούμενες υποδομές για τη στέγαση και λειτουργία μιας σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως άλλωστε και στο παρελθόν είχε κάνει, αλλά αποτελεί την πόλη της Κρήτης που πρωτοπορεί στον αγροτικό τομέα, στις πειραματικές καλλιέργειες και στον θερμοκηπιακό κλάδο, γεγονός που το ίδιο το ΤΕΙ όφειλε να αξιοποιήσει, διεκδικώντας τη λειτουργία στον τόπο αυτόν Τμήματος Γεωπονίας.

Με δεδομένο αυτό, εν όψει μάλιστα της επικαλούμενης ριζικής αναβάθμισης του ΤΕΙ και της ανωτατοποίησής του ουδείς λόγος  έγινε για ένα τέτοιο συγκριτικό πλεονέκτημα από τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης.

Αντίθετα, η ίδια η διοίκηση του ιδρύματος αντί να διεκδικεί υποδομές, αντί να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ουσιαστικές δυνατότητες που προσφέρουν οι πόλεις του νησιού, δυνάμενες να υποστηρίξουν στην πράξη μάλιστα την ερευνητική διαδικασία,  υιοθετεί μια τακτική συστολής και απομάκρυνσης από τις τοπικές κοινωνίες.

Θεωρώ απαράδεκτη και προσβλητική για μια τόσο παραγωγική πόλη, όπως η Ιεράπετρα, τη στάση του Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης. Όντας κατά βάση ακαδημαϊκός και όχι πολιτικός, ο κ. Κατσαράκης θα έπρεπε πρωτίστως να ενδιαφέρεται για την ουσιαστική ακαδημαϊκή εξέλιξη του ιδρύματος που εκπροσωπεί και όχι να ετικετοποιεί ως ικανές και ανίκανες για να διεκδικήσουν υποδομές τριτοβάθμιας  τις τοπικές και παραγωγικές κοινωνίες του νησιού μας.

Τον καλώ δημόσια να εξετάσει  στην πράξη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  του  Δήμου Ιεράπετρα και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες, τις προθέσεις και τις δυνάμεις που διαθέτει η ιεραπετρίτικη κοινωνία, για να υποστηρίξει τη λειτουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τον προκαλώ να σταματήσει να θέτει εμπόδια στην ανάπτυξη της Ιεράπετρας ως ακαδημαϊκού προορισμού και τον προτρέπω να ανακαλέσει στη μνήμη του τη λειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης και όλες τις ενέργειες από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας για την απρόσκοπτη στελέχωση και λειτουργία του εν λόγω τμήματος.

Ας σταματήσει επιτέλους ο ακαδημαϊκός σχεδιασμός να αποτελεί έρμαιο συμφεροντολογικών ελιγμών χωρίς ουσιαστικό κάθε φορά αποτέλεσμα!

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *