Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει επιμένουν τρεις καθηγητές σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ, που σημειώθηκαν στη Μύκονο και σε άλλες περιοχές λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως ο ιός υπάρχει στην κοινότητα και πως «τέτοιου είδους εικόνες (συνωστισμού) μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά».

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε νησιά ή σε περιοχές όπου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

«Μπορεί να ληφθούν μέτρα σταδιακής άρσης της χαλάρωσης των μέτρων ή ακόμη και ένα τοπικό lockdown. Όλα είναι πιθανά προέχει η δημόσια υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «Είναι διαφορετικό το καλοκαίρι αυτό, πρέπει να προσαρμοστούμε στην ιδέα, όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα».

Αντίστοιχα, και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «εκρηκτικό μείγμα από χαλάρωση μέτρων και εισαγόμενα κρούσματα».

Ο Χ. Γώγος επισήμανε την ανάγκη για αυστηρή τήρηση των περιοριστικών κανόνων από πελάτες και επιχειρηματίες, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ερχόμενη περίοδο.

«Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, δεν έχει λήξει η επιδημία» σημείωσε και ο Νικόλαος Σύψας.

Ο συνωστισμός είναι το πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας χθες σητν τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού σε beach bar της Μυκόνου ο Ν. Σύψας υπενθύμισε πως «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα συνωστισμού και συγχρωτισμού».

Τα φαινόμενα συνωστισμού στη Μύκονο ή σε άλλα μέρη, εφόσον δεν ληφθούν μέτρα, θα οδηγήσουν, σε χρονικό διάστημα μιας έως δύο εβδομάδων, σε επιδημία.

«Ένας άνθρωπος μες το πλήθος αυτό είναι αρκετός για να μολύνει 100 ή 200 άλλους» εξήγησε λέγοντας, υπενθυμίζοντας παράλληλα σε όλους το ζήτημα της ατομικής ευθύνης, καταστηματαρχών, εργαζομένων και πελατών.

«Δεν γίνεται να έχουμε σε κάθε κατάστημα κι έναν αστυνομικό να επιβλέπει τα πάντα» τόνισε καταλήγοντας πως «πολύ φοβάμαι πως εάν αναγκαστεί η επιτροπή των ειδικών να ασχοληθεί με το θέμα, θα ασχοληθεί με άσχημο τρόπο, με την έννοια ότι θα αναγκαστεί να επιβάλει νέα μέτρα και να αποσύρει τη χαλάρωση».

radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.