Ανοιχτό πηγάδι δίπλα σε σχολείο και στάση λεωφορείου στη Νέα Ανατολή και έρευνα για αστικά λύματα σε ρέμα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Για ένα πολύ επικίνδυνο πρόβλημα που εδώ και μήνες είναι υπαρκτό  στην περιοχή του Στομίου και κάνεις δεν έχει αντιληφθεί μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Ζαχαρόπουλος.

Στα πλαίσια καθαρισμών στην περιοχή, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ανακαλύφθηκε ένα ανοιχτό πηγάδι αφού μια εθελόντρια του πολιτιστικού συλλόγου στην προσπάθεια να μαζέψει σκουπίδια παραλίγο να πέσει μέσα. Ένα πηγάδι που υπήρχε δίπλα ακριβώς στη στάση του λεωφορείου την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες μαθητές.

Η ύπαρξη του πηγαδιού δεν ήταν γνωστή στην κοινότητα και ο κ. Ζαχαρόπουλος ανέφερε πως από θαύμα τόσα χρόνια δεν είχε υπάρξει κάποιο ατύχημα. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, αρχικά τοποθετήθηκε σήμανση στο σημείο και τελικά το πηγάδι καλύφθηκε με τσιμέντο.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος αναφέρθηκε σε ένα ακόμα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την περιοχή και υπήρχαν πρόσφατες εξελίξεις. Όπως λέει, την ίδια μέρα που έγιναν οι εργασίες για να πέσει το τσιμέντο στο πηγάδι, έγιναν και αυτοψίες σε ρέμα της περιοχής στο οποίο κάποιοι έριχναν σκοπίμως λύματα από βόθρους των κατοικιών τους. Πρόκειται για σπίτια στα οποία μπορεί να μένουν μέσα έως και 20 αλλοδαποί με αποτέλεσμα οι βόθροι των κατοικιών να γεμίζουν πολύ γρήγορα και έτσι οι ιδιοκτήτες βρήκαν τη λύση να ρίχνουν τα λύματα σε διπλανό ρέμα που καταλήγει στην παραλία της περιοχής Λιμνάκι.

Όπως λέει ο κ. Ζαχαρόπουλος αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βεβαιωθεί τουλάχιστον ένα πρόστιμο ύψους 600 ευρώ και δεν αποκλείεται να βεβαιωθούν κι άλλα στη συνέχεια.

Ακούστε αναλυτικά:

11

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.