Ανοιχτό και επισκέψιμο από σήμερα το Σπίτι του Ναπολέοντα στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας [εικόνες]


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ένα μνημείο της Ιεράπετρας για το οποίο πολλοί είχαν ακούσει και ελάχιστοι είχαν γνωρίσει πραγματικά, από σήμερα, 1η Ιουλίου είναι ανοιχτό και επισκέψιμο.

Η ανακαίνιση του κτιρίου είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό όμως διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού, δεν επέτρεπαν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο σύνολό τους και τελικά μετά από συνεννόηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και του Δήμου Ιεράπετρας, πάρθηκε η απόφαση να ανοίξει ο χώρος έστω και με ελλείψεις ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος το φετινό καλοκαίρι.

Η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως για να γίνει επισκέψιμος ο χώρος χρειάστηκε μια πολύ δύσκολη διαδικασία τόσο σε σχέση με τις απαραίτητες εγκρίσεις μελετών από το Υπουργείο Πολιτισμού (το οποίο έχει απαλλοτριώσει το κτίριο), αλλά και περισσότερη από την προβλεπόμενη τεχνική εργασία που ανέλαβε ο Δήμος Ιεράπετρας επειδή το κτίριο είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια και έχριζε ευρύτερων τεχνικών παρεμβάσεων για τις οποίες απαιτούνταν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τόσο ο εξωτερικός αλλά και ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου είναι έτοιμος, έχουν τοποθετηθεί κάποιες ενημερωτικές πινακίδες για το ταξίδι του Ναπολέοντα και την επίσκεψή του στην Ιεράπετρα και επίσης έχει τυπωθεί ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά παρέχει πρακτικές πληροφορίες για τη λειτουργία του χώρου.

Εκκρεμότητα αποτελεί για την ώρα η ηλεκτροδότηση του χώρου η οποία απαιτεί έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και η τοποθέτηση επίπλων εποχής και ψηφιακών μέσων προβολής πληροφοριών στο άνω διάζωμα της κατοικίας (που προς το παρόν είναι άδειο) ώστε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να μαθαίνει με οπτικοακουστικά μέσα λεπτομέρειες για τον θρύλο της παραμονής του Γάλλου Στρατηγού στην Ιεράπετρα και τη διαμονή του στη συγκεκριμένη κατοικία.

Στο χώρο θα βρίσκονται υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, τόσο για την υποδοχή και ενημέρωση των επισκεπτών αλλά και για τη φύλαξη του χώρου.

Η είσοδος για κάθε επισκέπτη θα είναι δωρεάν και το Σπίτι του Ναπολέοντα θα είναι ανοιχτό καθημερινά, εκτός Τρίτης και αργιών, από τις 08:30 το πρωί έως τις 15:30 το μεσημέρι.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.