ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα υπό το φως της πανδημίας, αλλά κυρίως, προτάσεις για την ανάκαμψή του, οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής σήμερα Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, στις 18.30, στην οποία θα μιλήσει η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά. Στην εκδήλωση με τίτλο “Η ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα”, θα μιλήσουν επίσης:

 • Γιώργος Καρμεντζάς, Καθηγητής Παν. Αιγαίου
 • Μόσχος Κορασίδης Πρώην Γ.Γ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
 • Χάρης Λιούρης, Αγροκτηνοτρόφος Πρόεδρος Α.Σ. Ιωαννίνων
 • Απόστολος Πάνας, Βουλευτής, υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης
 • Θανάσης Πετρόπουλος, Πρόεδρος Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου.
 • Κώστας Τσιμπούκας,  καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονίζει: Μιχάλης Τζελέπης, Γραμματέας Τομέα Αγρ. Ανάπτυξης

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από το κανάλι Youtube του Κινήματος.

Ακολουθούν τα links για τη μετάδοση:

YouTube: https://youtu.be/vWLVPdoy6To

Facebook: https://www.facebook.com/kinimallagis/live/

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Σωτηρία

Η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας.

Με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lock down, τα οριζόντια μέτρα και τους αυτοσχεδιασμούς, η κατάσταση είναι τραγική.

Δεν υπήρξε προετοιμασία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τώρα, την ώρα της μάχης, πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά σε αυτήν όλοι.

Όλα τα ιδιωτικά Νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα μεγάλα, τα στρατιωτικά, όλοι οι ιδιώτες γιατροί με τις κρίσιμες ειδικότητες, όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός.

Είναι ώρα η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει.

Τώρα πριν να είναι αργά.

Ακολουθεί η δευτερολογία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Αττικής

Αισθάνομαι πάρα πολύ υπερήφανη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αισθάνομαι πραγματικά πολύ υπερήφανη για το δυναμικό του ΕΣΥ και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους του Κινήματος Αλλαγής που δίνουν τη μάχη στη πρώτη γραμμή όλης αυτής της προσπάθειας, όλα αυτά τα χρόνια όπως ειπώθηκε από επιλογή, από συνειδητή επιλογή προσφοράς στο δημόσιο σύστημα υγείας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτουμε όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Οφείλω να το πω και αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι αισθάνομαι διπλά υπερήφανη για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Όσα ειπώθηκαν σήμερα είναι συγκλονιστικά. Ξεπερνούν όσα γνωρίζαμε για τα προβλήματα του ΕΣΥ και σίγουρα ξεπερνούν κατά πολύ όσα συζητιούνται στο δημόσιο διάλογο. Και πραγματικά χαίρομαι που είχαμε δώσει links σε πάρα πολλούς δημοσιογράφους για να παρακολουθήσουν οι ίδιοι τη συζήτηση και όσα εσείς καταθέσατε και καταγγείλατε για το τι συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία αυτή τη στιγμή στην Αττική.

Είναι σημαντικό τουλάχιστον ότι οι προτάσεις μας αυτή τη στιγμή έχουν περάσει σε όλα τα μεγάλα σάιτς και το τονίζω αυτό γιατί δίνουμε διπλή μάχη. Δίνουμε μάχη ευθύνης με τις προτάσεις, πάνω από 150 προτάσεις που έχουμε παρουσιάσει επί ένα χρόνο τώρα για όλα τα θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της πανδημίας και στα υγειονομικά και στα οικονομικά, αλλά δίνουμε και μάχη να ακουστεί υπεύθυνα αυτή η φωνή, να ακουστεί ότι υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να λυθούν. Γιατί ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση είναι να επισημαίνουμε τα προβλήματα, να αναδεικνύουμε τα λάθη και κυρίως να προλαβαίνουμε. Και επειδή αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη κρίση στην Αττική κάναμε αυτή τη συζήτηση γιατί ακριβώς θέλουμε να χτυπήσουμε καμπανάκια δυνατά, για να ακουστεί από τη δική σας φωνή τι πρέπει να γίνει εγκαίρως για να μη γίνει η Αττική Μπέργκαμο. Γιατί θέλουμε να προλάβουμε. Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης. Και γιατί είναι αδιανόητο είτε λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης, είτε λόγω ιδεοληψίας και επιλογής, στη σκιά της πανδημίας, πέρα από τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών που είναι το πρώτο και κύριο μας θέμα, βλέπουμε να δίνεται από τη Κυβέρνηση η χαριστική βολή στο ΕΣΥ.

Έχουν κρατήσει στο απυρόβλητο Covid free τον ιδιωτικό τομέα και στέλνουν όλα τα σημαντικά περιστατικά που κόβονται από το δημόσιο σύστημα, όσους τουλάχιστον μπορούν να πληρώσουν, τους διοχετεύουν από το δημόσιο σύστημα στις ιδιωτικές κλινικές. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι αδιανόητο, είναι ανέντιμο και είναι ανήθικο να συμβαίνει κατ’ επιλογή. Και θα το πω όπως ακριβώς ειπώθηκε υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες ως συνέπεια αυτών των επιλογών.

Πέρα από ότι έχουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους να νοσηλεύονται, πολύ περισσότερους ανθρώπους να κινδυνεύουν, πολύ περισσότερους να χάνονται, έχουμε και ανθρώπους από άλλες ασθένειες που παραμελούνται και που οδηγούνται στο θάνατο.

Έχουμε καταγγελίες από όλη την Ελλάδα ότι ακυρώνονται σημαντικά χειρουργεία και θεραπείες καρκινοπαθών, κάτι που έχει ολέθριες συνέπειες στη ζωή τους. Διότι αλλάζει στάδιο η νόσος τους από αυτές τις επιλογές.

Μπορεί λοιπόν ψύχραιμα και υπεύθυνα να παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και θα επανέλθουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση Απλά τώρα επιλέξαμε να δώσουμε τη μάχη για να προλάβουμε και να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Γιατί πράγματι στην πρώτη φάση πάρθηκαν εγκαίρως οι αποφάσεις για το σκληρό lockdown και όλο το πολιτικό σύστημα αλλά και οι Έλληνες πολίτες συνέβαλαν με τη στάση τους στα θετικά αποτελέσματα που είχαμε. Όμως, από το καλοκαίρι και μετά, με ευθύνη της κυβέρνησης υποτιμήθηκε η κατάσταση, έδωσαν όλο το βάρος στον εμβολιασμό, χωρίς να εκτιμήσουν τις καθυστερήσεις που υπήρχαν ενδιάμεσα, χωρίς να νοιαστούν για τις απώλειες που θα υπήρχαν ενδιάμεσα, αιφνιδιάστηκαν από το δεύτερο κύμα στη Βόρειο Ελλάδα, προσπάθησαν να κρατήσουν επικοινωνιακά χαμηλά ότι συνέβη εκεί.

Δεν έβαλαν μυαλό, δεν διδάχτηκαν από ότι συνέβη στη βόρεια Ελλάδα, ήξεραν ότι ερχόταν το τρίτο κύμα και δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να το αντιμετωπίσουν .

Ήξεραν ότι με τα μέτρα που παίρνουν δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και η διασπορά θα είναι τεράστια. Ήξεραν ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή και λανθασμένα και δεν ήταν στοχευμένα και δεν επιτηρήθηκαν, δεν υλοποιήθηκαν πουθενά, σε κανένα επίπεδο, παρά μόνο επικοινωνιακά. Κυνήγησαν τους νέους ανθρώπους στις πλατείες για να μεταθέσουν τις ευθύνες, να τις μεταθέσουν στη νέα γενιά που την καλούμε επί ένα χρόνο να αναβάλει τη ζωή της. Και αυτή η οργή που υπάρχει σε μας σήμερα, υπάρχει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό σε όλους τους πολίτες της χώρας, που αισθάνονται ότι αδίκως επί ένα χρόνο θυσιάζονται. Και ακούω την κυβέρνηση να μιλά για την ατομική ευθύνη.

Φτάνει, λοιπόν, ως εδώ. Έχουν μεγάλη ευθύνη, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Έστω και τώρα πρέπει να ακουστεί η φωνή μας για να γίνουν κάποια πράγματα και να προλάβουμε τις επιπτώσεις του τρίτου κύματος, ιδιαίτερα αυτό που βλέπουμε να έρχεται στη Αττική και όχι μόνο.

Η κατάσταση στην Κρήτη είναι πολύ σοβαρή. Δεν κατάφεραν να στεγανοποιήσουν ούτε τα νησιά και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους έδινε η θάλασσα και να προστατεύσουν τη νησιωτική Ελλάδα και να την κρατήσουν Covid free. Ούτε αυτό το κατάφεραν. Ήθελε τέχνη να κάνουν τα «πράσινα» νησιά «κόκκινα» και το πέτυχαν και αυτό. Και δεν μιλά κανείς.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει αυτή την ώρα. Και δεν είναι μόνο ότι δεν ακούγονται όλα αυτά στα μέσα, δεν ακούγονται οι αλήθειες, αλλά έχουν βρει σωσίβιο σωτηρίας στην αξιωματική αντιπολίτευση και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο έρχεται ο κ. Τσίπρας να του πετάξει σωσίβιο σωτηρίας. Και έχουν δημιουργήσει αυτή την τεχνητή όξυνση την πιο ακατάλληλη στιγμή, για διχασμό και πόλωση για να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οι άνθρωποι του εθνικού συστήματος υγείας.

Που τους θεωρούν αναλώσιμους και τους έχουν αφήσει χωρίς κανένα μέσο προστασίας, χωρίς καμία στήριξη, να τα βγάλουν πέρα. Και αν τα καταφέρουν θα τα έχει πάει καλά η κυβέρνηση. Αν αποτύχουν θα φταίει το ΕΣΥ γιατί είχε προβλήματα και πρέπει να το τεμαχίσουν και να το δώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση θα είναι κερδισμένοι. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.

Μετά από όλα αυτά που ακούστηκαν από όλους εσάς που τα ζείτε καθημερινά, δεν γίνεται να μην μιλήσω για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Δεν αναφέρθηκα στο τι πρέπει να γίνει αναλυτικά για τους ανθρώπους του ΕΣΥ, γιατί τα έχω πει πάρα πολλές φορές. Θα τα επαναλάβω, όμως. Εκτός από την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, έχουμε μιλήσει για την ανάγκη μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού. Να μην χαθεί και αυτό αυτή την ώρα που δίνουμε τη μάχη. Μόνο έτσι θα αναγνωριστεί αυτή η προσπάθεια που δίνουν αυτή την ώρα οι άνθρωποι αυτοί. Βεβαίως πρέπει να υπάρξει επίσπευση των προσλήψεων που ξεκίνησαν αργά. Προφανώς οι ανάγκες του ΕΣΥ θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις που συνεχώς υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ποτέ δεν έκανε και ούτε ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και βέβαια φωνάζουμε για την φορολόγηση των εφημεριών. Γιατί είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τους γιατρούς. Και καταλαβαίνω ότι αισθάνονται αδικημένοι που δίνουν όλα αυτή τη μάχη χωρίς να αναγνωρίζεται έμπρακτα από την πολιτεία. Γι’ αυτό φωνάζουμε και επιμένουμε. Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει γίνει χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό, στην αυτοθυσία ανθρώπων του ΕΣΥ. Όλων, όχι μόνο των γιατρών. Από αυτών που βρίσκονται στην πόρτα μέχρι τους τραπεζοκόμους, το νοσηλευτικό προσωπικό, το βοηθητικό προσωπικό, τους υγειονομικούς, τους τραυματιοφορείς, όλοι δίνουν μία τεράστια μάχη μέσα σε ένα χάος. Εξαντλημένοι και ψυχικά και σωματικά. Και όσο βλέπεις ότι παλεύεις μόνο σου τόσο περισσότερο κουράζεσαι ψυχολογικά και καταρρέεις. Βλέπεις τι ζεις στην καθημερινότητά σου και βλέπεις τι μεταφέρετε έξω, μία άλλη πραγματικότητα, μία άλλη εικόνα.

Και για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων έχουμε μιλήσει, είμαστε οι μόνοι που έχουμε αναδείξει το ζήτημα. Διότι οι νεφροπαθείς και οι διαβητικοί και οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να μείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς ή στα νοσοκομεία γιατί είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν διαρκώς στα νοσοκομεία για τις θεραπείες τους, όταν μπορούν να τις κάνουν και δεν τους κλείνουν την πόρτα. Θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί των ηλικιακών ομάδων. Και είμαστε οι μόνοι που το φωνάζουμε διαρκώς. Και έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τα τεστ και την ιχνηλάτηση. Πριν από ένα χρόνο ακριβώς μιλούσα για τα τεστ και μου το έβγαλε το facebook, πως πρέπει να γίνονται, που πρέπει να γίνονται.

Είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι πρέπει να συνταγογραφούνται και να μην υπάρχει αυτή η ασυδοσία στα εργαστήρια και δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Ούτε η πιστοποίηση των εργαστηρίων. Και εκεί υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός ακόμα και μεταξύ των ιδιωτικών εργαστηρίων. Χάος και σε αυτό το επίπεδο ακόμα, στα τεστ. Και στους εμβολιασμούς ήμασταν οι πρώτοι που φωνάζαμε ότι δεν πρέπει να γίνονται μέσα στα νοσοκομεία. Και τεστ και περίθαλψη και νοσηλεία και εμβολιασμοί μέσα στα νοσοκομεία.

Ήμασταν οι πρώτοι που μιλούσαμε για την πρωτοβάθμια και τα δίκτυα που πρέπει να γίνουν και τα κινητά συνεργεία. Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε. Και είναι τελείως λάθος ο τρόπος με το οποίο γίνεται η ιχνηλάτηση γιατί δόθηκε στην πολιτική προστασία αντί να είναι δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, δίκτυο της πρωτοβάθμιας αλλά και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης. Έχει μείνει η αυτοδιοίκηση έξω από τον κεντρικό σχεδιασμό. Ποιος σχεδιασμός δηλαδή, δεν υπάρχει σχεδιασμός.

Επαναλαμβάνω ότι η κυβέρνηση προχωρά ένα χρόνο τώρα με το βλέποντας και κάνοντας. Σε άλλες περιπτώσεις λόγω ανικανότητάς και σε άλλες περιπτώσεις με επιλογή, ιδεοληπτική εμμονή. Και οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.

Έστω αυτή τη στιγμή τουλάχιστον να φωνάξουμε όλοι μαζί, να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους της Αττικής από αυτό που έρχεται. Ελπίζω αυτή η σημερινή, τόσο σημαντική εκδήλωσή μας να έχει αποτέλεσμα. Να σταματήσουν τα ευχολόγια από την κυβέρνηση, οι ψεύτικες ελπίδες για το πότε ανοίγουμε και πως ανοίγουμε για να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με τα προβλήματα.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ, ήταν πάρα πολύ χρήσιμη η συζήτηση μαζί σας. Μείνετε ασφαλείς γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και στηριζόμαστε πάνω σας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ανακοίνωση του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής για τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας

Συμπληρώθηκαν σήμερα 5 χρόνια από την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα, έδωσε τα κλειδιά του προσφυγικού στον Ερντογάν. Για να αντιμετωπιστεί μια ευρωπαϊκή κρίση προσφύγων δημιουργήθηκε μια ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση σε 5 ελληνικά νησιά που από τότε σηκώνουν υπέρμετρα δυσανάλογο βάρος για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Τον Μάρτιο του 2016, λίγες μέρες πριν την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά από σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν χαράσσοντας την εθνική γραμμή για το προσφυγικό. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Νέας Δημοκρατίας «ξέχασαν» ότι συμφώνησαν πως η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ώστε οι πρόσφυγες να μην εγκλωβίζονται στη χώρα.

Σήμερα, τα μέτρα της Κοινής Δήλωσης, που συμφωνήθηκαν ως προσωρινά, όχι μόνο έχουν πάρει μόνιμο χαρακτήρα αλλά αποτελούν και τη βάση συζήτησης για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Η Τουρκία κεφαλαιοποιεί τα αποτελέσματα του περσινού εκβιασμού στον Έβρο και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παριστάνει πως δεν θυμάται ούτε την επιθετική ενέργεια της Τουρκίας ούτε τον ανθρώπινο πόνο που δημιούργησαν οι αποφάσεις της στα ελληνικά νησιά.

Οι χώρες του Βίζεγκραντ, κάποιες από τις οποίες καταδικάστηκαν από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στάση τους στο προσφυγικό, εκβιάζουν για λύσεις σε βάρος της χώρας μας και των προσφύγων.

Το Κίνημα Αλλαγής αλλά και πολλές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο επιμένουν στον υποχρεωτικό αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της ΕΕ. Καμία χώρα πρώτης εισόδου δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και πρέπει να μπει ένα τέλος στην αδικία που έγινε σε βάρος των ελληνικών νησιών. Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει η νέα Μόρια.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν διεκδικεί. Δεν πολιτεύεται βάσει της εθνικής γραμμής αλλά, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροκομματικούς σχεδιασμούς, υποτάσσεται τελικά στις ορέξεις των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου θα ρυθμίσει τη μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της ΕΕ για τις επόμενες δεκαετίες.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν ιστορική ευθύνη ώστε οι επικείμενες αποφάσεις να μην καταδικάσουν οριστικά τη χώρα στο ρόλο της αποθήκης ψυχών της ΕΕ.

Έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της. Το δίκαιο είναι με το μέρος της χώρας μας. Το νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, με τη μορφή που έχει σήμερα, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από την Ελληνική κυβέρνηση.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Στην παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του ΚΟΝΤRΑ Channel και στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Μελιγγώνη, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Χρηστίδης προσδιόρισε την ασφυκτική πίεση που βιώνει το ΕΣΥ καθώς και την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας. Συγκεκριμένα προσδιόρισε ότι:

Στη χθεσινή τηλε-συζήτηση του Κινήματος Αλλαγής με γιατρούς και νοσηλευτές επιβεβαιώθηκε η τραγική κατάσταση των νοσοκομείων μας. Όλη αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση δεν έκανε καμία προετοιμασία, δεν έκανε τίποτε για να στηρίξει το ΕΣΥ, δεν αξιοποίησε ούτε καν την «μαύρη εμπειρία» της Θεσσαλονίκης. Εν μέσω πανδημίας έγιναν μόνο προσλήψεις εκτάκτων ορισμένου χρόνου που στην μεγάλη πλειοψηφία τους δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των Νοσοκομείων.

Τα στελέχη της Κυβέρνησης εξαντλούνται σε «προφητείες» για το πότε θα «ανοίξουμε».

Μια κουρασμένη και απογοητευμένη κοινωνία χάνει όλο και πιο πολύ την εμπιστοσύνη της όταν βλέπει από τη μία την ανικανότητα της Κυβέρνησης και από την άλλη την τεχνητή όξυνση που διχάζει ειδικούς και πολίτες.

Αποτέλεσμα: η κρίση εμπιστοσύνης διευρύνεται.

Είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενιαίο σχεδιασμό με συντονιστικό κέντρο και δράση. Οι προτάσεις και θέσεις που κατέθεσε η Πρόεδρος σε 3 επίπεδα για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος, ας αποτελέσει πεδίο προτάσεων υιοθέτησης από την κυβέρνηση, πριν είναι αργά.

Με αφορμή την ανακοίνωση του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, από τον κ. Μητσοτάκη στο CNN, δύο πράγματα συμβαίνουν: ‘H το Νοέμβριο κακώς έκλεισε η οικονομία και επιβλήθηκαν μέτρα χωρίς αποτέλεσμα, ή τώρα κακώς λαμβάνονται αυτά τα μέτρα και πάει να ανοίξει η αγορά. Και τα δύο δεν γίνονται να υφίστανται, διότι στην κορύφωση της πανδημίας με αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, δεν μπορεί να ακούμε -πόσο μάλλον αν συζητάμε- για τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Δεν έχει λογική αυτό, διότι ελήφθησαν μέτρα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε σήμερα ο κ. Κικίλιας, η δραματική έκκληση για βοήθεια σε γιατρούς και νοσηλευτές υποδηλώνει ότι έχει χαθεί η μπάλα της διαχείρισης.

Η ζωή των συμπολιτών μας είναι πάνω απ όλα και αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα η ΝΔ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ σοβαρή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση και όχι να εξελίσσεται σε ένα συνονθύλευμα απόψεων, θέσεων, υπουργικών τσιτάτων και «τιτιβισμάτων». Η δε κατάφωρη παραβίαση των μέτρων από «νονούς και παραγιούς», μέτρα που οι ίδιοι ψήφισαν και καλούν τους πολίτες να τα εφαρμόζουν αυστηρά, υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και την υπομονή όλων μας. Ας μην ξεχνάμε την Ικαρία με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό να αψηφά χωρίς ντροπή τα μέτρα και το τελευταίο κρούσμα τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος αντί να ζητήσει συγνώμη για το λάθος του, προσπαθεί να βγει και από πάνω σε μία ιστορία η οποία δεν έχει καμία λογική. Μάλιστα ο ίδιος ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, Μητροπολίτης Αθηναγόρας υποστηρίζει με έκπληξη ότι δεν έχει ξανακούσει αντίστοιχη άδεια για βάφτιση τέτοιου είδους…

Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν αναβάλει τη ζωή τους τον τελευταίο ένα χρόνο, με γάμους βαφτίσεις και άλλα μυστήρια να μην διεξάγονται λόγω COVID. Η ουσία είναι ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία ειδικά στην Αθήνα δεν επιτρέπουν τέτοια πειράματα και παιχνίδια. Χρειάζονται αποφάσεις και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία αλλά και επειδή ακριβώς το ΕΣΥ καταρρέει. Εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να επιστρατευτεί και να βοηθήσει. Να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες δίνουν διέξοδο. Απέτυχε παταγωδώς η κυβέρνηση. Η καμπάνα χτυπά πολύ καιρό τώρα και στην κυβέρνηση παριστάνουν ότι παίρνουν μέτρα αγνοώντας την πίεση που νιώθουν οι πολίτες μετά από 4 μήνες συνεχόμενου lockdown.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ : 53 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την «απολογία» Ραγκούση ανέφερε τα παρακάτω στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Δεν θα ασχοληθώ με την απολογία του κ. Ραγκούση για την πολιτική του παλινδρόμηση αλλά με ορισμένα σημεία αυτής, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν ξέρω ποιους κατηγόρησε ο κ. Ραγκούσης ότι είναι διορισμένοι, όμως υπενθυμίζω ότι ο ίδιος δεν ήταν μόνο διορισμένος Υπουργός του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου αλλά και της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές του 2012, ήταν επιπλέον και διορισμένος δύο φορές βουλευτής (2007-2009). Δεν εκλέχθηκε ποτέ ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Επομένως η αλήθεια διαψεύδει όσα είπε προηγουμένως. Παρουσίασε μια αληθή δήλωση του μακαρίτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον Καραμανλή, που πριν προσχωρήσει σε αυτόν τον κατηγορούσε για το χάος και τα διλλήματα που έβαζε ο Καραμανλής. Δεν σκέφτεται όμως ο κ. Ραγκούσης ότι ακριβώς το ίδιο έκανε κι αυτός;

Αυτά που έλεγε στον Τσίπρα, έλεγε και ο Μητσοτάκης στον Καραμανλή και μετά προσχώρησαν στα κόμματα που κατηγορούσαν.

Ίδιοι κι απαράλλαχτοι με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, 53 χρόνια μετά (το 1965), ο σύγχρονος αποστάτης αντέγραψε τον παραδοσιακό».

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Εισαγωγική Παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση «Η ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα»

Φίλες και Φίλοι,

Το τρίτο κύμα της πανδημίας απειλεί την υγεία και την ζωή μας, σωρεύει όμως και μεγάλα προβλήματα για την κοινωνία μας και για το αύριο της χώρας.

Είχαμε χθες σε μια ανοιχτή τηλε-συζήτηση με τους ανθρώπους του ΕΣΥ στην Αττική, την ευκαιρία να αναφερθούμε στις ευθύνες της Κυβέρνησης, αλλά και να προτείνουμε και λύσεις για την άμεση στήριξη των Νοσοκομείων, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην μεγάλη μάχη για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Σήμερα επικεντρώνουμε στον Πρωτογενή Τομέα.

Η παράταξη μας, διαχρονικά πιστεύει και στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα. Είμαστε εμείς το ΠΑΣΟΚ που φέραμε στην πρώτη γραμμή την αγρότισσα και τον αγρότη, που πιστέψαμε στην σημασία του πρωτογενή τομέα.

Είμαστε εμείς που αλλάξαμε την ύπαιθρο. Oι σχέσεις μας με τους Έλληνες αγρότες είναι στέρεη, μακροχρόνια και δημιουργική.

Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε έτοιμοι με τις νέες προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας να δουλέψουμε μαζί, για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις, να φέρουμε ισχυρή την Ελληνική πρωτογενή παραγωγή στις συνθήκες του 21ου αιώνα.

Νέοι κρίσιμοι και εξωγενείς προς την παραγωγή παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη.

 • Η κλιματική αλλαγή, η περιβαλλοντική κρίση και ταυτόχρονα η μεγάλη αύξηση της ζήτησης τροφίμων κατά 70% το 2050.
 • Η εφαρμογή του GreenDeal της Ε.Ε. για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ώστε να μηδενισθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Χρειάζεται λοιπόν να προετοιμάσουμε το μέλλον, να εφαρμόσουμε μια νέα στρατηγική βιώσιμης, ανταγωνιστικής και φιλικής με το περιβάλλον αγροτική παραγωγή.

Από το «αγρόκτημα στο πιάτο» ή «fromthefarmtothefork» για να κερδίσουμε και πάλι το στοίχημα των επόμενων ετών.

Οι αγρότες δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους, να είναι οι ξεχασμένοι φτωχοί συγγενείς. Να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, όπως είναι η κύρια επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Σήμερα οι αγρότες νοιώθουν ανασφάλεια, βλέπουν στην αντιαγροτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για 4,5 χρόνια να προστίθεται η επιδεικτική πλέον αδιαφορία της Κυβέρνησης της ΝΔ για 1,5 χρόνο.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά όπως το υψηλό κόστος παραγωγής και ειδικά της ενέργειας, τα αδιάθετα προϊόντα λόγω της κρίσης, οι χαμηλές τιμές, η έλλειψη ρευστότητας, η αδυναμία ελέγχου της αγοράς απέναντι στις εναρμονισμένες πρακτικές, η στοχοποίηση της κτηνοτροφίας και η έξαρση των ελληνοποιήσεων.

Ακόμη, η μη προσαρμογή του ασφαλιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και η ανυπαρξία στοιχειώδους προετοιμασίας για τις αυξανόμενες ζημιές από την κλιματική αλλαγή και η καθυστέρηση αξιοποίησης των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Φίλες και Φίλοι,

Η δήθεν κανονικότητα του κ. Μητσοτάκη δεν αφορά και δεν πείθει τους αγρότες.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρωτογενής τομέας είναι ο φτωχός συγγενής.

Τίποτα ουσιαστικό για την στήριξη των ομάδων παραγωγών και των συνεταιρισμών, που αποτελούν την λύση στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας και καλύτερου εισοδήματος για τους παραγωγούς.

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει αναλυτικές προτάσεις.

Σήμερα θέλω να επικεντρωθώ περισσότερο στην νέα ΚΑΠ για την περίοδο 2021-2027 και την Κλιματική Αλλαγή.

Δεν αρκεί για την αλλαγή και την προσαρμογή του αγροδιατροφικού τομέα πλέον, η συνέχιση στα ίδια περίπου επίπεδα της κοινοτικής χρηματοδότησης ύψους περίπου 19,6 δις ευρώ.

Απαιτείται ένα σύγχρονο εφαρμόσιμο ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ που θα λαμβάνει υπόψη τα πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες της χώρας.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

1) Σε κάθε Περιφέρεια χωροθετούνται και επιδοτούνται οι υποδομές ενός τουλάχιστον ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ και δημιουργείται ο αντίστοιχος φορέας εξαγωγών.

Συμμετέχουν συνεταιρισμοί και μικτές επιχειρήσεις που οργανώνονται ως δίκτυο, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη χρηματοδότηση, προμήθεια εφοδίων, συμβουλευτικές υπηρεσίες και συνεργασίες με Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Τα δίκτυα συγκεντρώνουν, μεταποιούν και συσκευάζουν ποιοτικά (και βιολογικά) αγροτικά προϊόντα και μέσω του φορέα ενισχύουν τις εξαγωγές τους δημιουργώντας και το κατάλληλο διεθνές brand.

Ανάλογες κινήσεις και για την Κτηνοτροφική Παραγωγή.

Επισήμανση: Επιβάλλεται να δημιουργηθούν νέα σύγχρονα συλλογικά σχήματα αγροτών – παραγωγών σε επίπεδο νομού – περιφέρειας – χώρας, αλλά και ανά προϊόν.

2) Με ισχυρά οικονομικά κίνητρα αναπτύσσονται ενεργειακές Αγροτικές Κοινότητες. Ενισχύεται η διείσδυση των ΑΠΕ στη γεωργία, με παράλληλη αξιοποίηση των υπολειμμάτων βιομάζας για παραγωγή ενέργειας.

Έτσι επιτυγχάνεται και η μείωση του κόστους ενέργειας για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

3) Γεωργία που βασίζεται στη γνώση.

Εκπαίδευση των αγροτών και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εφαρμογή των καινοτομιών στην αγροτική παραγωγή.

4) Κίνητρα για την απασχόληση νέων ανθρώπων στην πρωτογενή παραγωγή.

 • Με μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13% για τα εισοδήματα πάνω από 10.000 ευρώ.
 • Με καθιέρωση ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.
 • Με παραχωρήσεις δημόσιας γης για την αξιοποίηση της από νέες παραγωγικές δραστηριότητες και συλλογικούς παραγωγούς.

5) Αλλάζει ριζικά ο τρόπος διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων που χρησιμοποιούνται στην άρδευση.

Το παραδοσιακό αποτυχημένο μοντέλο διοίκησης των ΤΟΕΒ δίνει τη θέση του σε σύγχρονες μορφές μάνατζμεντ. Οι νέοι αυτοί Οργανισμοί διασφαλίζουν την ορθολογική χρήση των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών αποθεμάτων με ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

6) Δίνονται κίνητρα (οικονομικά, συμβουλευτικά, δικτύωσης, κλπ.) για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών χαμηλής απόδοσης από υφιστάμενους αγρότες καθώς και την είσοδο νέων επενδυτών στον αγροτικό τομέα (και με τη μορφή συμπράξεων με υφιστάμενους αγρότες) σε δυναμικές καλλιέργειες (π.χ. θερμοκήπια, δενδροκομία, κλπ) και εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Φίλες και Φίλοι,

Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στην συντηρητική οπισθοδρόμηση που οδηγεί στο περιθώριο τους αγρότες και τον αγροτικό τομέα. Ευχαριστώ τους επιστήμονες, και τους μάχιμους της παραγωγής που είναι σήμερα κοντά μας και θα ακούσουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις τους.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 18.3.2021

Φ. Γεννηματά: Όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και οι ιδιώτες γιατροί στη μάχη

Να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση που διχάζει και αποπροσανατολίζει, κάλεσε την κυβέρνηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά τη σημερινή της επίσκεψη στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου συζήτησε με την διοίκηση, με γιατρούς και νοσηλευτές για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του με την έξαρση της πανδημίας Covid-19.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «H Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας. Με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown, τα οριζόντια μέτρα και τους αυτοσχεδιασμούς, η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπήρξε προετοιμασία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Τώρα, την ώρα της μάχης, πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά σε αυτήν όλοι. Όλα τα ιδιωτικά Νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα μεγάλα, τα στρατιωτικά, όλοι οι ιδιώτες γιατροί με τις κρίσιμες ειδικότητες, όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός. Είναι ώρα η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει. Τώρα πριν να είναι αργά.».

Δείτε ΕΔΩ

Οικονομία: Σταθερά υψηλές οι χρεώσεις σε προμήθειες τραπεζών και δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Οι προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες για τις συναλλαγές των πολιτών, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού τον Οκτώβριο του 2019, παραμένουν υψηλές και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός λογικής, ενώ παράλληλα, ανεξήγητα υψηλές είναι και οι χρεώσεις για τη χρήση δεδομένων ευρυζωνικού δικτύου, με την Ελλάδα να κατατάσσεται ως μία από τις ακριβότερες χώρες. Ενδεικτικά, όπως επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, «οι 4 συστημικές τράπεζες από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2020 επέβαλαν προμήθειες συνολικού ύψους 1,7 δις ευρώ, ένα τεράστιο ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1% του ΑΕΠ». Περισσότερα ΕΔΩ.

Προσφυγικό: Η χώρα να μη γίνει αποθήκη ψυχών

Η κυβέρνηση, που και στο Μεταναστευτικό πολιτεύεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροκομματικούς σχεδιασμούς, δεν πρέπει με τις αποφάσεις της να καταδικάσει οριστικά τη χώρα στο ρόλο της αποθήκης ψυχών της ΕΕ, υποτασσόμενη τελικά στις ορέξεις των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης. Η κυβέρνηση που έχει «ξεχάσει» ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ώστε οι πρόσφυγες να μην εγκλωβίζονται στη χώρα, πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και να μην κάνει αποδεκτό το νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, με τη μορφή που έχει σήμερα. Είναι ώρα να πάρουμε τα “κλειδιά” του προσφυγικού που έδωσε πέντε χρόνια πριν η ΕΕ -με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα-, στον Ερντογάν για να πάψει επιτέλους η χώρα να σηκώνει υπέρμετρα δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση του προσφυγικού. Περισσότερα ΕΔΩ.

Άμεσα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία

Με δεδομένο ότι το βιβλίο ως αγαθό έχει πλέον αποδειχθεί πως αποτελεί μια σημαντική συντροφιά για τους πολίτες, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στα σπίτια τους για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, κι επειδή βάσει της έως τώρα εμπειρίας δεν παρατηρήθηκαν σε βιβλιοπωλεία της Ελλάδας περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τους συναρμόδιους Υπουργούς αν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προθέσεις της Κυβέρνησης να χαρακτηριστούν τα βιβλιοπωλεία ως καταστήματα «ζωτικής ανάγκης» και να παραμείνουν ανοικτά παρά το lockdown, όπως ακριβώς αποφασίστηκε προ ημερών και στη Γαλλία, και όπως ζητεί με αίτημά της η Σύμπραξη των Εκδοτών». Περισσότερα ΕΔΩ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΑΤΚΙ+

Η σύσταση Επιτροπής για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ από την Κυβέρνηση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη με τη «Στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ 2010-2025» προτρέπει τα Κράτη-Μέλη να αναπτύξουν αντίστοιχα Σχέδια Εθνικής Στρατηγικής για δράσεις ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ, παρέχοντας την απαιτούμενη στήριξη. Μένει να δούμε αν θα ληφθούν υπόψιν τα συμπεράσματα και αν ο Πρωθυπουργός δεσμεύεται προσωπικά για την υλοποίησή τους.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως τον τελευταίο καιρό υπήρξαμε μάρτυρες ομοφοβικών δηλώσεων τόσο από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, όσο και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, κάτι που μας επαναφέρει σε μια λιγότερο αισιόδοξη πραγματικότητα.

Είναι καιρός να γίνει αντιληπτό από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου πως καμία διάκριση δεν είναι ανεκτή. Ως Κίνημα Αλλαγής περαιτέρω, προσδοκούμε και θα συμβάλλουμε κι εμείς σε κάθε προσπάθεια Δήμου της χώρας μας να αξιοποιήσει τη στήριξη που δεσμεύεται να του παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη θέσπιση τοπικών πολιτικών ένταξης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.