ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


0
(0)

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που ακροβατεί μεταξύ της λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και το πολιτικό κόστος, η θέση μας είναι σταθερή: ανοιχτά σχολεία, αλλά με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Σεβόμαστε την απόφαση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα. Αφουγκραζόμαστε όμως και τις επιφυλάξεις μελών της επιστημονικής κοινότητας για την αναγκαιότητα περισσότερων και κατάλληλων μέτρων για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για την ακώλυτη λειτουργία της εκπαίδευσης. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα πρέπει να επαναξιολογηθούν. Γι’ αυτό και προτείνουμε:

  • Να μειωθεί δραστικά το ποσοστό των κρουσμάτων (50% των μαθητών), που απαιτείται σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα, με την αναγκαία αλλαγή των πρωτοκόλλων.
  • Να αυξηθεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
  • Να προετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση
  • Τα rapid tests να γίνονται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Να αναληφθούν από τα αρμόδια Υπουργεία πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
  • Τα μέτρα να ισχύουν για όλες τις δομές της εκπαίδευσης, όπως φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί κλπ
  • Να δίνονται στοιχεία καθημερινά για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία και για τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ;

ήλωση της Γραμματέα της Κ.Ο. και Τομεάρχη Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, για τις δια ζώσης εκλογές των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων που θα διεξαχθούν στις 9 Ιανουαρίου:

Ε. Λιακούλη:«Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης δεν κινδυνεύουν από κορωνοϊό;”

 

«Εν μέσω σφοδρής επέλασης της πανδημίας, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να προκαλούν σοκ, ξεπερνώντας τις 50.000 καθημερινά, η Κυβέρνηση, δυστυχώς, ακόμα μια φορά, αδυνατεί να δείξει την δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Από τη μία πλευρά, προτρέπει τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα ισχύοντα μέτρα και να αποφεύγουν το συνωστισμό και από την άλλη, εμφανίζεται ανίκανη να τηρήσει τα μέτρα που η ίδια έχει επιβάλλει στον Ελληνικό Λαό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με πρόσφατη εγκύκλιό του, καλεί τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να διεξάγουν δια ζώσης τις δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείων και Επιτροπών στις 9 Ιανουαρίου, μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα σε κλειστές αίθουσες συνεδριάσεων, είναι πολύωρη και απαιτεί την αυτοπρόσωπη και ταυτόχρονη παρουσία χιλιάδων ατόμων, σε όλη τη χώρα .

Εύλογα, αναρωτιόμαστε:

(α) Για ποιο λόγο αποφασίστηκε η διεξαγωγή των εν λόγω δημαιρεσιών, με φυσική παρουσία χιλιάδων αιρετών όλης της χώρας, τη στιγμή που η ικανότητα της υπερμετάδοσης της μετάλλαξης «Όμικρον» είναι γεγονός και οι επιστήμονες δυστυχώς ακόμη δεν γνωρίζουν, πόσο σοβαρό είναι τελικά το νέο πανδημικό κύμα;

(β) Πως σκοπεύει το Υπουργείο Εσωτερικών να διαφυλάξει την υγεία των παρευρισκομένων, οι οποίοι καλούνται να παραμείνουν σε κλειστό χώρο, για πολλές ώρες, με μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού;

(γ) Με ποιο σκεπτικό ζητά από τους εργαζόμενους των Συμβουλίων να παρέχουν πολύωρη γραμματειακή υποστήριξη, ενώ, παράλληλα, βάσει έκτακτου πλάνου αντιμετώπισης της πανδημίας, επεκτείνει τα ποσοστά τηλεργασίας στο Δημόσιο;

(δ) Για ποιο λόγο δεν αξιοποιεί τις ήδη υπάρχουσες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως την πλατφόρμα «ΖΕΥΣ», για να διεξάγει τη μυστική ψηφοφορία εξ αποστάσεως;

Όλα αυτά τα ερωτήματα, είναι κρίσιμα και σπουδαία, ειδικά όταν τίθενται στον αντίποδα της προσπάθειας της Κυβέρνησης, να πείσει ότι δήθεν κόπτεται περί της αυστηρής τήρησης των μέτρων και της άτεγκτης εφαρμογής τους. Πείθει όμως, κανέναν, πλέον , όταν φανερά λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά ; »

 

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.