Ανοιχτά εργαστήρια για νέους κριτικούς και επιμελητές κινηματογράφου από το Balkan Can Kino


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 22 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Μετά την συντροφιά που μας κράτησε στην διάρκεια του lockdown, η ομάδα του Balkan Can Kino επιστρέφει δυναμικά στο καθιερωμένο φθινοπωρινό μας ραντεβού, με το 3ο Συμπόσιο Κινηματογράφου (9-18/10). Το Balkan Can Kino έχει ως στόχο την ανάδειξη διαφορετικών φωνών στο σινεμά, μέσω της διοργάνωσης ανοιχτών εργαστηρίων, διαλέξεων, εκδηλώσεων και προβολών. Με αυτόν τον προσανατολισμό, φέτος, καινοτομεί και δίνει βήμα σε νέους επαγγελματίες, εντάσσοντας στο πρόγραμμα του φεστιβάλ δύο δωρεάν εργαστήρια για κριτικούς και επιμελητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τώρα μέχρι τις 6/9 και θα ειδοποιηθούν έως τις 21/9, οπότε θα ανακοινωθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Αναλυτικότερα, το εργαστήριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε νέες και νέους έως 30 ετών, με εξοικείωση στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη τριβή με το αντικείμενο. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν για δύο Σαββατοκύριακα (10-11/10, 17-18/10) και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με επαγγελματίες κριτικούς κινηματογράφου και επιμελητές οπτικοακουστικών προγαραμμάτων που δρουν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δυνατότητα πρακτικής άσκησης στη συγγραφή κριτικών για τις ταινίες που θα προβληθούν στο 3ο Συμπόσιο Κινηματογράφου ή στη συν-επιμέλεια ενός κινηματογραφικού προγράμματος του Balkan Can Kino για τη σεζόν 2020-2021, ανάλογα με το εργαστήριο. Η διοργάνωση προέβλεψε και την περίπτωση μη δυνατότητας διεξαγωγής του εργαστηρίου με φυσική παρουσία, οπότε θα γίνει προσπάθεια online κάλυψης.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης στις εξής φόρμες συμμετοχής: για το εργαστήριο «Νέοι Κριτικοί» εδώ και για το εργαστήριο «Νέοι Επιμελητές» εδώ.

athinorama.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.