Ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα «Mathesis» των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του ΙΤΕ, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της επιτυχούς συνεργασίας της με το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis» των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του ΙΤΕ, ανακοινώνει την έναρξη δύο (2) νέων μαθημάτων, τα οποία προσφέρει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο:

1. «Επιστήμη και 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ένα στοίχημα για την ανθρωπότητα – Ένα στοίχημα για μας»

https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:Science+SC1.1+21D/about

2. «Επιστήμη Δεδομένων και Εφαρμοσμένη Μηχανική Μάθηση με Python». https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:ComputerScience+CS5.1+22A/about

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνει τη σημασία της λειτουργίας του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων MATHESIS: «Αποτελεί μια κυψέλη δημιουργίας για την Κρήτη στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Αξιοποιεί όσα προσφέρει η τεχνολογία αιχμής και η επιστημονική έρευνα. Συνιστά ένα επιτυχημένο πρότυπο και ένα σημείο αναφοράς για την Κρήτη, την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην παγκόσμια εκπαίδευση με το κίνημα των μαζικών, ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων».

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα υλοποιηθούν διαμέσου της διαδικτυακής πλατφόρμας OpenEdX/gr, της εξελληνισμένης εκδοχής της πλατφόρμας του Edx, του κέντρου δηλαδή ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων που έχουν ιδρύσει το Harvard και το ΜΙΤ.

Το εκπαιδευτικό υλικό, τα video καθώς και οι ενδιάμεσες ερωτήσεις, θα παραμένουν διαθέσιμες στην πλατφόρμα και μετά τη λήξη των μαθημάτων με ανοιχτή και ελεύθερη πρόσβαση.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και η επίσημη έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 21/2/2022.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

https://youtu.be/M2w4bDUapnk

https://youtu.be/dBh3YTwMous

Περιφέρεια Κρήτης

Γραφείο Τύπου

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.