Ανοίγει στις αρχές Ιουνίου το Σπίτι του Ναπολέοντα και το Ψηφιακό Μουσείο

5
(1)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής φαίνεται πως έχει φτάσει η στιγμή ώστε να ανοίξουν και να γίνουν επισκέψιμοι δύο χώροι της Ιεράπετρας με μεγάλο ενδιαφέρον. Μιλάμε για το Σπίτι του Ναπολέοντα αλλά και για το Ψηφιακό Μουσείο Ιεράπετρας τα οποία όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ασπραδάκης είναι σχεδόν έτοιμα να ανοίξουν άμεσα τις πόρτες τους.

Για το σπίτι στην παλιά πόλη που θρυλείται πως πέρασε ένα βράδυ του ο Γάλλος στρατηγός και αυτοκράτορας, οι απαραίτητες εργασίες οι οποίες είχαν ζητηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου έχουν ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου και αυτό που απομένει είναι να οριστεί ένας υπάλληλος από την αρχαιολογική υπηρεσία ο οποίος θα βρίσκεται τις επισκέψιμες μέρες και ώρες στο μνημείο.  Αυτό όπως λέει ο κ. Ασπραδάκης αναμένεται να έχει γίνει μέχρι το τέλος Μαΐου και έτσι πολύ σύντομα το Σπίτι του Ναπολέοντα θα αρχίσει να υποδέχεται επισκέπτες.

Εντός της κατοικίας έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες και ειδικός φωτισμός προκειμένου οι επισκέπτες να μαθαίνουν τις λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα. Για την είσοδο στο μνημείο ενδέχεται να υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο, κάτι που θα συζητηθεί με την Εφορεία Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία θα έχει και την ευθύνη του χώρου.

Στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επόμενου αναμένεται να ανοίξει και για πρώτη φορά τις πόρτες του και το Ψηφιακό Μουσείο Ιεράπετρας το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του παλιού κτιρίου του Δημαρχείου, με τις εργασίες να έχουν επίσης ολοκληρωθεί. Το μόνο που απομένει είναι να τοποθετηθούν κάποιες πινακίδες αναφέρει ο κ. Ασπραδάκης οι οποίες είχαν φτάσει το προηγούμενο διάστημα στην Ιεράπετρα αλλά είχαν βλάβες από τη μεταφορά και έτσι αναμένονται οι καινούριες.

 

23

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.