Ανησυχία στην Παχειά Άμμο για την οδική παράκαμψη του ΒΟΑΚ που άλλαξε και περνά σχεδόν μέσα απ’ την κοινότητα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα της Παχειάς Άμμου για το θέμα της κατασκευής του τμήματος του ΒΟΑΚ που θα παρακάμπτει το χωριό. Ένα τμήμα το οποίο από πλευράς μελετών ήταν εδώ και χρόνια έτοιμο όμως φαίνεται πως τα δεδομένα που γνώριζαν οι κάτοικοι σε σχέση με τη χάραξη έχουν αλλάξει και δημιουργούν προβλήματα που δεν ήταν γνωστά.

Η κατάσταση αυτή έγινε γνωστή το τελευταίο διάστημα όταν σε διάφορα σημεία από τα Γουρνιά έως και την Παχειά Άμμου έχουν ανοίξει κάποιες γεωτρήσεις οι οποίες κάνουν αναλύσεις εδάφους στα σημεία όπου θα γίνουν παρεμβάσεις. Από εκεί φάνηκε πως η χάραξη έχει αλλάξει και έχει έρθει δίπλα στην κοινότητα και έτσι ξεκίνησαν κάποιες κινήσεις αρχικά για ενημέρωση και πλέον με νομικό τρόπο για αλλαγές.

Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ραπάνης στο Ράδιο Λασίθι το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι πολύ μεγάλο αφού η νέα χάραξη έχει μετατοπιστεί περίπου 500 μέτρα πιο βόρεια και φτάνει δηλαδή σχεδόν μέσα στο χωριό, περνώντας πίσω από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο.

Με τον τρόπο αυτό, όπως λέει, πάρα πολλές οικιστικές εκτάσεις θα πρέπει να απαλλοτριωθούν κάποιες εκ των οποίων πρόσφατα αγορασμένες, ενώ με τον τρόπο που προχωρά η χάραξη η κοινότητα εγκλωβίζεται και υποβαθμίζεται.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ραπάνης έχει έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Αγαπάκη από τον αρμόδιο Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ζητώντας ενημέρωση προς τους κατοίκους για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. Για το λόγο αυτό μετά και από ανάλογο αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας, θα γίνει μια ενημερωτική εκδήλωση στην περιοχή σύντομα, χωρίς να έχει αποφαστιστεί ακριβής ημερομηνία.

Παράλληλα όπως λέει ο κ. Ραπάνης ήδη κάποιοι ιδιοκτήτες εκτάσεων έχουν στραφεί σε δικηγόρους προσπαθώντας να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

74

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.