Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Ιεράπετρα – Διέλυσε θερμοκήπιο 7 στρεμμάτων


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 30 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» τη νύχτα την ΙεράπετραΈπειτα από μια δύσκολη νύχτα με θυελλώδεις νότιους ανέμους οι αγρότες της Ιεράπετρας, που διατηρούν καλλιέργειες σε θερμοκήπιο στο παραλιακό μέτωπο, ξύπνησαν με την αγωνία του ενδεχόμενου μεγάλης καταστροφής από τη δύναμη του αέρα.

Ο μοναδικός παραγωγός – γεωπόνος, ο οποίος τελικά υπέστη πολύ μεγάλη καταστροφή, ήταν ο Γιάννης Εγγλεζάκης ο οποίος ειδοποιήθηκε στις 3 τα ξημερώματα ότι ανεμοστρόβιλος, ο οποίος ξεκίνησε με μορφή υδροστρόβιλου από τη θάλασσα, πέρασε πάνω από τα θερμοκήπιά του έκτασης 10 στρεμμάτων στη θέση Καθαράδες Ιεράπετρας προξενώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Από την αυτοψία που έκανε το neakriti.gr και από την εκτίμηση που έκανε ο ίδιος ο παραγωγός η ζημιά που έχει υποστεί στα 7 από τα 10 στρέμματα του θερμοκηπίου του ξεπερνά τις 100.000 ευρώ δεδομένου ότι έχουν καταστραφεί εντελώς οι πάγιες εγκαταστάσεις του και οι καλλιέργειες ντομάτας, μίνι αγγουριού και πιπεριάς (ντολμάς), οι οποίες ήταν στο μάξιμουμ της παραγωγής και σε μια περίοδο όπου οι τιμές παραγωγού είναι πάρα πολύ καλές.

Ο ανεμοστρόβιλος αν και πέρασε δίπλα από τις εγκαταστάσεις γειτονικού ξενοδοχείου δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Οικογένεια η οποία κατοικεί στην ίδια περιοχή, την ώρα που χτυπούσε το θερμοκήπιο ο ανεμοστρόβιλος, πίστεψε ότι η δύναμη του αέρα θα κατέστρεφε και το ίδιο το σπίτι τους.

Ευτυχώς ο ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε τη νύχτα που δεν υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στο θερμοκήπιο, διαφορετικά θα θρηνούσαμε ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια στην ίδια περιοχή ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα τμήμα του ίδιου θερμοκηπίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και να σωθεί την τελευταία στιγμή γεωπόνος που εργάζονταν σε πειραματικές καλλιέργειες σποροπαραγωγικού οίκου.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.