ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Δήλωση του Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Κινήματος Αλλαγής, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου είναι διαφορετική από της προηγούμενες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μας υπενθυμίζει όμως ότι ο καρκίνος είναι εδώ και η μάχη για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Για το λόγο αυτό παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση στην διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πολιτών στα νοσοκομεία καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι βασικά όπλα στην αντιμετώπιση αυτής της ανίατης ασθένειας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ετησίως χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές καθώς σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο καρκίνος αποτελεί την δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Η πανδημία που βιώνουμε μας έδειξε πως όταν η επιστημονική κοινότητα συσπειρώνεται είναι εφικτή η εύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των ιατρικών προκλήσεων όπως συνέβη και στην περίπτωση της ταχύτατης δημιουργίας του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Με τον ίδιο τρόπο η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να συγκλίνει εντατικά για την εύρεση νέων καινοτόμων θεραπειών, ώστε οι απώλειες ανθρώπινων ζωών από τον καρκίνο να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.30)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Μπροστά στον κίνδυνο ενός τρίτου μεγάλου κύματος της πανδημίας, είναι απαραίτητο να υπάρχει επιφυλακή και άμεση εφαρμογή των εισηγήσεων των ειδικών. Είναι κρίσιμο να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν κοστίσει ακριβά.

Απαιτούμε να υπάρξει άμεση ενημέρωση στους πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τα σχολεία.

Σήμερα πολλοί ειδικοί με δημόσιες δηλώσεις τους προτείνουν κλείσιμο των σχολείων. Που άνοιξαν πριν λίγες εβδομάδες (τα δημοτικά) και λίγες ημέρες (τα γυμνάσια).

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι με τον ίδιο συνωστισμό στις τάξεις και χωρίς συνεχή τεστ, η υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους θα κινδυνεύσει.

Δεν μας άκουσαν, προχώρησαν με την ίδια προβληματική λογική.

Και τώρα τις συνέπειες τις υφίστανται όλοι οι πολίτες. Και τα νέα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε και πάλι.

Την ανάγκη διαφάνειας και ενημέρωσης για τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά Περιφερειακή ενότητα και Δήμο, ώστε να λαμβάνονται-και να αιτιολογούνται-συγκεκριμένες αποφάσεις για κάθε περιοχή. Όχι οριζόντια μέτρα.
Περισσότερα τεστ και αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, ώστε να ελέγχεται και να περιορίζεται η εξάπλωση του ιού. Ιδιαίτερα για τις επικίνδυνες μεταλλάξεις.
Ενίσχυση του ΕΣΥ με μέσα και προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί σε νέα «πίεση». Και ένταξη του συνόλου-και όχι μόνο κάποιων κατηγοριών-στα βαρέα και ανθυγιεινά.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BAD BANK

Αποδέχθηκε η Κυβέρνηση το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της πρότασής του για τα Κόκκινα Δάνεια και τη δημιουργία bad bank.

Η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, στις 27/1/2021, με τεκμηριωμένη επιστολή της σχετικά με την εξέλιξη των Κόκκινων Δανείων στις Τράπεζες και την πρόταση της για δημιουργία badbank (από το 2017), ζήτησε την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, παρουσία και του Διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα αυτά θέματα.

Η σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι το αίτημά μας έγινε δεκτό από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με κριτήριο πάντα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών.

Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας κατά τη συζήτηση αυτή. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα συγκεκριμένες αποφάσεις, πριν ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων πλήξει θανάσιμα την οικονομία, τους δανειολήπτες και το τραπεζικό σύστημα.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 4.2.2021

Πανδημία: Να διορθωθούν έγκαιρα λάθη και παραλείψεις, ιδιαίτερα στα σχολεία

Ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος επιβάλλει επιφυλακή και άμεση εφαρμογή των εισηγήσεων των ειδικών. Πρέπει να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν κοστίσει ακριβά. Το Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει έγκαιρα τι πρέπει να γίνει, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει. Πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση στους πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει. Τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τα σχολεία, καθώς οι δηλώσεις των ειδικών είναι αντιφατικές και εμείς είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι με τον ίδιο συνωστισμό στις τάξεις και χωρίς συνεχή τεστ η υγεία όλων είναι σε κίνδυνο. Πρέπει επίσης να υπάρξει διαφάνεια και ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιφερειακή ενότητα και δήμο και να λαμβάνονται αιτιολογημένες αποφάσεις ανά περιοχή αντί οριζόντιων μέτρων. Πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ και να υπάρχει πιο αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, ώστε να ελέγχεται και να περιορίζεται η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα για τις επικίνδυνες μεταλλάξεις. Και τέλος, πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ με μέσα και προσωπικό.

Περισσότερα ΕΔΩ

Προς συζήτηση στη Βουλή το αίτημά μας για τα κόκκινα δάνεια και τη δημιουργία bad bank

Η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, στις 27/1/2021, με τεκμηριωμένη επιστολή της σχετικά με την εξέλιξη των Κόκκινων Δανείων στις Τράπεζες και την πρόταση της για δημιουργία bad bank (από το 2017), ζήτησε την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, παρουσία και του Διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα αυτά θέματα. Η σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι το αίτημά μας έγινε δεκτό από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με κριτήριο πάντα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας κατά τη συζήτηση αυτή. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα συγκεκριμένες αποφάσεις, πριν ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων πλήξει θανάσιμα την οικονομία, τους δανειολήπτες και το τραπεζικό σύστημα.

Τροπολογία Κινήματος Αλλαγής για απαιτήσεις εργαζομένων: Πλήρης εξασφάλιση για δεδουλευμένα-αποζημιώσεις

Την εξασφάλιση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων απόλυσης με την επέκταση του προνομίου για όλους τους εργαζομένους σε εταιρείες που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, προωθεί με τροπολογία του το Κίνημα Αλλαγής. Θεωρούμε ότι η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, για λόγους ισότητας, ισονομίας, ίσης μεταχείρισης και ασφάλειας δικαίου, θα πρέπει να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση και δεν έχουν ελπίδα ικανοποίησης των απαιτήσεών τους, αφού τα εργατικά προνόμια στις πτωχεύσεις και τους πλειστηριασμούς, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Αναμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει ελπίδα στους εργαζομένους που διεκδικούν τα αυτονόητα!

ΕΚΑΒ: Υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και δυσλειτουργιών;

Ενημέρωση για το πλάνο με το οποίο η κυβέρνηση θ’ ανταποκριθεί για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ ζητάει με ερώτησή του από τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς. Όπως τονίζει, έχουν εντοπιστεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο τμήμα μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ, με την ανάθεση θέσεων ευθύνης σε κομματικούς φίλους δίχως εμπειρία ή την υποβάθμιση του επιχειρησιακού του σκέλους, ελλείψεις ανταλλακτικών κτλ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.