Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού – Άνεμοι 8 μποφόρ και πτώση 10 βαθμών


0
(0)

Νέα τερτίπια του καιρού στο δρόμο για το Πάσχα με ανέμους και βροχοπτώσειςΑντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό του Πάσχα με μια σύντομη μεν αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού την Μ. Τετάρτη. Η ημέρα θα ξεκινήσει με καλοκαιρία, ισχυρούς νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες αλλά από το μεσημέρι αναμένεται γρήγορη αλλαγή σε συννεφιά με βροχή, ενίσχυση των Βοριάδων και γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας πιθανά και πάνω από 10⁰C σε λίγες μόνο ώρες.

Και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τη Μ. Τρίτη για ανέμους δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι 4 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Όπως αναφέρει: «Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Ανοιξιάτικες αλλά και προς καλοκαιρινές θα είναι οι καιρικές συνθήκες μετά την Μ. Παρασκευή. «Ευτυχώς θα προσφέρουν μια ψυχολογική στήριξη στον κόσμο του νησιού μας, εύχομαι όμως να κυριαρχήσει και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να περιορισθούμε στον αυτοπεριορισμό μας» , όπως σχολιάζει οΜανώλης Λέκκας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο:

Αν και μικρής διάρκειας η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού που αναμένεται να επηρεάσει την Κρήτη την Μ. Τετάρτη, παρόλα αυτά εμφανίζει κάποια φαινόμενα που απαιτούν κάποια προσοχή. Η σύντομη αυτή αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από την κίνηση ενός Βαρομετρικού χαμηλού από τις βόρειες ακτές της Αφρικής, και συγκεκριμένα από τον κόλπο της Σύρτης. Το σύστημα αυτό από αύριο Μ. Τρίτη θα κινηθεί προς το Νότιο Ιόνιο και στη συνέχεια με ανατολική πορεία θα περάσει πάνω από το νησί μας, προκαλώντας κάποιες βροχές στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας,  ενώ στην Κρήτη αναμένονται πολύ Ισχυροί, έως και θυελλώδεις,  νοτιάδες με σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας και μεταφορά αρκετής ποσότητας Αφρικανικής σκόνης. Την Μ. Τετάρτη, το Βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί πολύ γρήγορα προς την ανατολική Μεσόγειο αποκαθιστώντας ένα πολύ Ισχυρό Βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο,  και στο νησί μας,  ενώ παράλληλα η εισβολή μιας πολύ ψυχρότερης αέριας μάζας από τα βόρεια θα προκαλέσει βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα δεν θα διαρκέσουν πολύ και αναμένεται από την Μ. Πέμπτη κιόλας να αποκατασταθεί και πάλι ο καλός καιρός. Οι καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια, εξασθενημένους ανέμους και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κάθε μέρα και λίγο υψηλότερα θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από την Μ. Παρασκευή μέχρι και την ημέρα του Πάσχα.

Για αύριο Μ. Τρίτη αναμένεται καλός καιρός στην Κρήτη με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο αραιές υψηλές νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις, το πρωί ασθενείς αλλά σταδιακά θα ενισχύονται, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές της Κρήτης.  Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε δυτικές περιοχές του Ν. Χανίων , ανατολικά του Δ. Αποκώρονα, στα βόρεια τμήματα των  Νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου καθότι η ένταση των ανέμων θα ξεπεράσει τα 7, κατά τόπους και τα 8 Μποφώρ. Οι ενισχυμένοι αυτοί άνεμοι θα διατηρηθούν έως και τις πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης οπότε θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν. Μετά το μεσημέρι της Μ. Τρίτης αναμένεται να ξεκινήσει και μια πιο σημαντική μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στο νησί μας η οποία θα κορυφωθεί το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα επίπεδα με την Μέγιστη να φθάνει στους 20⁰C.

Το πρωί της Μ. Τετάρτης θα επικρατεί γενικά καλός καιρός στο νησί μας αλλά με ενισχυμένους τους Νότιους ανέμους, αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα και  σημαντικά αυξημένες τις ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας. Από τις μεσημβρινές ώρες της Μ. Τετάρτης αναμένεται να ξεκινήσει η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνουν πολύ γρήγορα και θα ξεκινήσουν και οι βροχές αρχικά από τα δυτικά της Κρήτης και σταδιακά θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Δεν αναμένεται ιδιαίτερη ένταση των βροχοπτώσεων και θα περιοριστούν κυρίως σε βόρειες περιοχές του νησιού ενώ στα νότια τμήματα οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλύτερες και μόνο κατά τόπους μπορεί να σημειωθεί κάποια ασθενής παροδική βροχή. Από το μεσημέρι όμως θα ξεκινήσουν και Βόρειοι άνεμοι οι οποίοι σταδιακά θα ενισχυθούν φθάνοντας τις βραδινές ώρες στα 6 – 7 Μποφώρ, κατά τόπους έως και 8 Μποφώρ στα πελάγη αλλά και σε νότιες περιοχές του νησιού.  Η θερμοκρασία θα προλάβει μέχρι το Μεσημέρι της Μ. Τετάρτης να φθάσει στους 24⁰C, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα του νησιού ακόμη υψηλότερη, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα υποχωρήσει πολύ γρήγορα σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

Την Μ. Πέμπτη αναμένεται να αποκατασταθεί το ανοιξιάτικο και πάλι σκηνικό του καιρού με λίγες νεφώσεις το πρωί, στα ορεινά κυρίως , τους Βόρειους ανέμους να διατηρηθούν αρκετά ενισχυμένοι μέχρι και τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία το πρωί της Μ. Πέμπτης θα σημειώσει αρκετά χαμηλές τιμές, ιδιαίτερα στα ορεινά και στην ενδοχώρα, ενώ οι μέγιστες θα ανέβουν προς τους 16⁰C για τα βόρεια τμήματα, έως και 18⁰C για τα νότια.

Από την Μ. Παρασκευή και μετά αναμένεται να διατηρηθεί ένα πολύ καλό σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια (επανεμφανίζεται δυστυχώς μια μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στο νησί μας στα πλαίσια της εποχικότητας της ) και  ανέμους Βορειοδυτικών έως και Δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις όμως που δεν θα ξεπερνούν τα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώνει σταδιακή άνοδο και την ημέρα του Πάσχα οι μέγιστες τιμές θα διαμορφωθούν αρκετά πάνω από τους 20⁰C.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *