Αναταράξεις στην κυβέρνηση Μέι: Παραιτήθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί για το Brexit και τη Βόρεια Ιρλανδία


Τελευταία ενημέρωση 15 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας και πιο συγκεκριμένα στην κυβέρνηση της Μέι η συμφωνία για το Brexit.

O Σέλις Βάρα, αρμόδιος υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την παραίτησή του, επιβεβαιώνοντας τη διάσπαση κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου για την οποία έκαναν λόγο βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Λίγα  λεπτά  αργότερα, την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ.

«Με βαθιά λύπη υποβάλλω στην πρωθυπουργό την παραίτησή μου ως υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας. Ήταν χαρά και προνόμιο να υπηρετώ στο υπουργείο της Βόρειας Ιρλανδίας και πάντα θα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις» ανέφερε ο Σελις Βάρα.

Ο Βάρα τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο υπουργείο στις 23 Ιουλίου του 2018 και η παραίτησή του έρχεται ως συνέχεια της επίτευξης συμφωνίας για τους βασικούς όρους εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Με τη σειρά του, ο Ντόμινικ Ράαμπ ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία με την ΕΕ.

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ σε δήλωσή του στο Twitter.

Ο Ράαμπ δήλωσε ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είχε αναλάβει το καλοκαίρι, μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις.


Πηγη:real.gr
 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.