Ανασυγκρότηση κοινωνικού κράτους και αύξηση μισθών οι προτάσεις Τσίπρα σε συζήτηση με Νάλες και Κόστα στο συνέδριο του SPD

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Στο συνέδριο του SPD θα βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και θα μιλήσει, μάλιστα, σε πάνελ με τη συμμετοχή της προέδρου του SPD, Άντρεα Νάλες και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, με θέμα «On the Left and successful».

Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε βασικά ζητήματα στρατηγικής για την πορεία του προοδευτικού χώρου. Με βάση τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα τονίσει την ανάγκη να μπουν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της αύξησης των μισθών, την προστασία της εργασίας, την πολιτική υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και τη σημασία να προταθούν τέτοιες πολιτικές για να δημιουργηθεί προοπτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και να μπει φραγμός στην ακροδεξιά επέλαση.

Πέραν αυτών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι χρειάζονται και τολμηρές αποφάσεις που απαιτούν πολιτικό θάρρος και θα συνιστούν ιδεολογική ήττα των εθνικισμών. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί μια πολύ σημαντική προοδευτική εξέλιξη για τα Βαλκάνια της νέας εποχής, σύμφωνα με την άποψη της κυβέρνησης.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ότι πάνω σε αυτό το έδαφος μπορούν οι δύο μεγάλες πολιτικές οικογένειες του προοδευτικού χώρου (Αριστερά και Σοσιαλιστές) να βρουν πεδίο συνεργασίας, όπως έχει γίνει ήδη στην Πορτογαλία και την Ισπανία, όπου μια τέτοια συνεργασία προχωρά με επιτυχία.

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα προειδοποιήσει ότι τώρα είναι η ώρα ιστορικών αποφάσεων και επιλογών για τις προοδευτικές δυνάμεις, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ενόψει ευρωεκλογών και η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, αυξάνοντας την επιρροή της ιδιαίτερα στις λαϊκές μάζες.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.