Αναστολή πτήσεων από Τουρκία και Βρετανία έως τις 30 Ιουνίου


0
(0)

Έως τις 30 Ιουνίου παρατείνεται η αναστολή των πτήσεων από και προς την Ελλάδα από τη Βρετανία και την Τουρκία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε τις αεροπορικές οδηγίες (Notams) που ισχύουν από σήμερα 15 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, επεκτείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με τη Βρετανία και την Τουρκία.

Επίσης, παραμένει σε ισχύ για τον Ιούνιο η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε μη Ευρωπαίους, με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τον κορωνοϊό. Οι συγκεκριμένες αεροπορικές οδηγίες αφορούν όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Ποιες πτήσεις ξεκίνησαν

Από τη Δευτέρα, τo αεροδρόμιo της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» άρχισε να υποδέχεται περισσότερες πτήσεις εξωτερικού, ενώ πλέον αεροσκάφη από το εξωτερικό προσγειώνονται και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία».

Όσον αφορά το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι επιβάτες από Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία θα υποβάλλονται όλοι σε τεστ για κορωνοϊό. Οι επιβάτες από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα υποβάλλονται σε τυχαία δειγματοληπτικά τεστ.

Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο «Μακεδονία», διατηρείται η προσωρινή αναστολή πτήσεων εξωτερικού από εννέα χώρες. Είναι οι: Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία, για τις οποίες η αναστολή πτήσεων ισχύει έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.

Τεστ για κορωνοϊό προβλέπεται ότι θα γίνεται σε όλους όσοι φτάνουν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι μετά το τεστ οι επιβάτες θα κατευθύνονται στον προορισμό τους.

Για τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας ισχύει η απαγόρευση για τις πτήσεις εξωτερικού έως το τέλος Ιουνίου.

Οι εξαιρέσεις

Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι πτήσεις πυροσβεστικών (fire fighting flights), οι πτήσεις που έχουν τεχνική βλάβη χωρίς να χρειαστεί να αποβιβαστούν οι επιβάτες (technical landings), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών.

Επίσης, για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν , υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *