Αναστολή επ’ αόριστον για τη ΜΕΘ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου – Στο Ηράκλειο τα βαριά περιστατικά του Λασιθίου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Για τις πρόσφατες εξελίξεις που έφεραν την αναστολή λειτουργίας της μονάδας ΜΕΘ Covid-19 στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος των Νοσοκομείων του Λασιθίου Μανώλης Ανδρεαδάκης, μίλησε , μεταξύ άλλων, στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας τις δικές του απαντήσεις.

Ο κ. Ανδρεαδάκης, τόνισε πως αυτό συνέβη λόγω έλλειψης προσωπικού η οποία προήλθε αρχικά από μια αναρρωτική άδεια που χρειάστηκε να πάρει μια γιατρός, σε συνδυασμό με την άδεια μητρότητας που είχε λάβει μια άλλη εργαζόμενη στο ακτινολογικό τμήμα. Αυτές οι εξελίξεις, όπως λέει ο κ. Ανδρεαδάκης, οδήγησαν τον γιατρό και υπεύθυνο κλινών Covid σε επίπεδο Λασιθίου κ. Μουδατσάκη να δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντά του θεωρώντας πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει υπό αυτές τις συνθήκες,

Ο Διοικητής των Νοσοκομείων τόνισε πως οι άδειες εργαζομένων που έφεραν αυτή την κατάσταση είναι γεγονότα που δεν μπορούν να προβλεφθούν όμως σε κάθε περίπτωση, κανένας ασθενής στο Λασίθι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ, αφού τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, μπορούν να εξυπηρετήσουν, προς το παρόν, όποιο περιστατικό προκύψει, ενώ όλες οι κλινικές covid στα Νοσοκομεία του νομού λειτουργούν χωρίς προβλήματα, και έχοντας μέχρι τώρα χειριστεί πολλά περιστατικά.

Οι ανάγκες των 3 κρεβατιών ΜΕΘ Covid που υπάρχουν στο Νοσοκομείο φάνηκαν χθες όταν μια γυναίκα με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού χρειάστηκε να διασωληνωθεί στον Άγιο Νικόλαο και τελικά να μεταφερθεί στο Ηράκλειο, κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει τουλάχιστον και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι από τις άδειες τους, όπως είπε ο κ. Ανδρεαδάκης. Τότε προδιόρισε ο ίδιος τη χρονική στιγμή που θα φανεί αν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου συνεχίζουν να λειτουργούν οι κανονικές μονάδες ΜΕΘ με 5 κρεβάτια, ενώ σε επίπεδο νομού και σε ό, τι έχει να κάνει με περιστατικά κορωνοϊού, το βάρος έχει πέσει στο Νοσοκομείο Σητείας το οποίο φιλοξενεί 6-7 άτομα με ήπια συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του νομού δεν φιλοξενούν αυτή τη στιγμή άλλα περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.