ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ NBA ΑΠΟ ΤΟΥΣ BUCKS ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουλίου 2021 by energinews (admin)

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA από τους Bucks και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Όταν κοιτάς ψηλά, έχεις δύναμη και όρεξη για δουλειά, δεν υπάρχουν όρια.

Ο Γιάννης δεν μας κάνει μόνο περήφανους.

Αποτελεί παράδειγμα για όλους και ιδίως για τη νέα γενιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου τη Μεσσηνία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

13.00 | Μητρόπολη Μεσσηνίας

13.30 | Επίσκεψη στο Εμπορο-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και συνάντηση με φορείς (23ης Μαρτίου πλατεία Καλαμάτας)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Τ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ»

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ

Για την αύξηση των κρουσμάτων και την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού:

Η χθεσινή επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι είμαστε ξανά στο επίκεντρο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας με 3.500 κρούσματα. Είναι σημαντικό ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά το γεγονός ότι στη χώρα μας ειδικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη βρισκόμαστε σε σχετικά χαμηλά ποσοστά διπλού εμβολιασμού, περίπου στο 45%, καταδεικνύει ότι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας. Αυτό το λέω, διότι στην αρχή του καλοκαιριού εκπέμφθηκαν μηνύματα από κυβερνητικούς αξιωματούχους που καλλιέργησαν τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό. Και τώρα που αρχίζουμε να αναδιπλωνόμαστε αποδεικνύεται ξανά πως σερνόμαστε πίσω από την πανδημία αντί να προβλέπουμε τις εξελίξεις.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών:

Είμασταν οι πρώτοι που τον περασμένο Μάιο κάναμε λόγο για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και όλους όσους έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, γηροκομεία, και δομές πρόνοιας. Αυτό που εισπράξαμε από τη Κυβέρνηση τότε ήταν ότι από «Σεπτέμβρη και βλέπουμε». Καλώς πάρθηκαν τα μέτρα από τη Κυβέρνηση, αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Για την ανάγκη επιτήρησης της εφαρμογής των μέτρων:

Πρέπει να υπάρχουν μέτρα, κίνητρα, αντικίνητρα, και πρέπει όλοι μαζί συντεταγμένα και ενιαία να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, ως απόφαση συλλογικής συνείδησης και ευθύνης και όχι ως μορφή εξαγοράς.

Αλλά το σημαντικότερο από όλα, είναι η εφαρμογή των μέτρων. Το παράδειγμα της Μυκόνου, όπου πάνω από το 90% των μόνιμων κατοίκων είναι εμβολιασμένοι, και υποτίθεται ότι απαιτείται και πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού PCR ή rapid test σε αυτούς που πάνε στο νησί, με τη διασπορά να είναι μεγάλη ενώ θα έπρεπε να είναι μηδενική, είναι ενδεικτικό της έλλειψης απαιτούμενων ελέγχων, κυρίως στα μέσα μεταφοράς προς το νησί. Είναι πολύ κρίσιμο, στην καρδιά του τουρισμού, να διαφυλάξουμε τα νησιά μας και την οικονομική τους προοπτική.

 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΚΑΤΡΙΝΗ, Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης και ο Βουλευτής και Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού κ. Γιώργος Φραγγίδης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η κυβέρνηση , μετά τα γεγονότα στη Μύκονο και την αύξηση των κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, επιρρίπτει τις ευθύνες στους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και τους κατοίκους των νησιών.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα έχει κάνει όλα σωστά και δηλώνει ανεύθυνη.

Είναι πράγματι ανεύθυνη, με όλη τη σημασία της λέξης.

Δεν είναι ανεύθυνο το Υπουργείο Τουρισμού, που έχει αφήσει χωρίς ξενοδοχεία καραντίνας, νησιά και περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς;

Δεν είναι ανευθυνότητα να αναζητά ξενοδοχεία καραντίνας την τελευταία στιγμή και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου; Η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωρίζοντας προφανώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη ξενοδοχείων καραντίνας, μίλησε για την αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στη λογική ‘’αφού δεν εξασφαλίσαμε εγκαίρως ξενοδοχεία καραντίνας που προβλέπονταν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τότε ας αλλάξουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να βγούμε λάδι’’.

Το Υπουργείο Τουρισμού, πέρυσι, είχε δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες με τα ξενοδοχεία καραντίνας από τον Ιούνιο.

Φέτος, ενώ τελειώνει ο Ιούλιος έχει αποφύγει να δώσει τη λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας. Προφανώς γιατί θα αποκαλυπτόταν όλη η αλήθεια, θα αντιλαμβάνονταν όλοι ότι σε μικρά νησιά και τουριστικούς προορισμούς δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας.

Καλούμε, εντός της ημέρας, το Υπουργείο Τουρισμού να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας σε κάθε νησί, σε κάθε τουριστικό προορισμό.

Αν φυσικά διαθέτει μια τέτοια λίστα και αν τολμά.

Γιατί γνωρίζουμε ότι σε νησιά και συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας.

Οι άνθρωποι και επαγγελματίες του τουρισμού, στους οποίους φορτώνει όλα τα λάθη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ενδεχομένως να έχουν κάνει ένα και μόνο λάθος: ότι εμπιστεύθηκαν αυτή την κυβέρνηση, ότι πίστεψαν ότι διαθέτει υγειονομικό σχεδιασμό για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έχει αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο, τους κουνάει το δάχτυλο, τους απειλεί ότι θα τους κλείσει ενώ η όλη εικόνα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον τουρισμό μας.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 21.7.2021

Φ. Γεννηματά για Αντετοκούνμπο: Αποτελεί παράδειγμα για όλους

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μας κάνει μόνο περήφανους. Αποτελεί παράδειγμα για όλους» σημείωσε σε ανάρτησή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για τον σπουδαίο Γιάννη Αντετοκούνμπο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA. Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά έγραψε στα social media για τη μεγάλη νίκη του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Όταν κοιτάς ψηλά, έχεις δύναμη και όρεξη για δουλειά, δεν υπάρχουν όρια. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μας κάνει μόνο περήφανους. Αποτελεί παράδειγμα για όλους και ιδίως για τη νέα γενιά».

Μοιραστείτε την ανάρτηση.

Πανδημία: «Σερνόμαστε» πίσω από τις εξελίξεις αντί να τις προβλέπουμε

Την διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης αποτυπώνει η χθεσινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας με 3.500 κρούσματα, που αποδεικνύει ότι είμαστε ξανά στο επίκεντρο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας. Το γεγονός δε, ότι η χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά ποσοστά διπλού εμβολιασμού -περίπου στο 45%-, καταδεικνύει ότι παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργούσε η κυβέρνηση στην αρχή του καλοκαιριού, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας. Για δεύτερο καλοκαίρι, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών σερνόμαστε πίσω από την πανδημία αντί να προβλέπουμε τις εξελίξεις. Το Κίνημα Αλλαγής, ήδη από τον περασμένο Μάιο είχε μιλήσει για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και όλους όσους έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες. Αυτό που εισπράξαμε από τη Κυβέρνηση ήταν η συνήθης ολιγωρία, με την οποία αντιμετωπίζει τα πάντα, μεταξύ αυτών και τους ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων, η έλλειψη των οποίων θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία. Περισσότερα ΕΔΩ.

Η Κυβέρνηση έχει αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο

Το αλαλούμ στην Μύκονο και η αύξηση κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει τον Τουρισμό στον αυτόματο πιλότο ενώ την ίδια ώρα επιρρίπτει τις ευθύνες στους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους των νησιών, απειλώντας ότι θα τους κλείσει! Παράλληλα, ενώ έχει αφήσει νησιά και περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, χωρίς ξενοδοχεία καραντίνας, τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα! Τώρα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου αναζητά ξενοδοχεία καραντίνας. Αυτό άλλωστε μαρτυρά και η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία γνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη ξενοδοχείων καραντίνας, μίλησε για την αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στη λογική «αφού δεν εξασφαλίσαμε εγκαίρως ξενοδοχεία καραντίνας που προβλέπονταν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τότε ας αλλάξουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να βγούμε “λάδι”». Καλούμε, εντός της ημέρας, το Υπουργείο Τουρισμού να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας σε κάθε νησί, σε κάθε τουριστικό προορισμό, εάν φυσικά διαθέτει. Περισσότερα ΕΔΩ.

Νοσοκομεία: Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, προαναγγέλλουν συγχωνεύσεις

Ενδεικτική της ανύπαρκτης κυβερνητικής μέριμνας για τα νοσοκομεία της χώρας 17 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και εν μέσω τέταρτου κύματος, είναι οι σοβαρές ελλείψεις στο Γ.Ν. Λιβαδειάς. Εκεί, αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι υγειονομικές δομές στη χώρα υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, οι σοβαρότατες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Λιβαδειάς αναδείχθηκαν με αδιαμφισβήτητο τρόπο κατά την εφημερία της 17ης Ιουλίου 2021, όταν ένας 18χρονος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο και δεν υπήρχαν εφημερεύοντες αναισθησιολόγος και ακτινολόγος! Στην τοπική κοινωνία μάλιστα, επικρατεί αναστάτωση μετά από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί συγχώνευσης των νοσοκομείων του νομού. Σε ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, παρόλο που αναγνώρισε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, δεν έδωσε καμία διευκρίνιση ως προς τις προσλήψεις για ειδικότητες που χρήζουν άμεσης κάλυψης! Περισσότερα ΕΔΩ.

Παιδεία: Αναγκαία η συναίνεση για τη διαμόρφωση μακρόπνοου εκπαιδευτικού συστήματος

Σε αντίθεση με την εκπαιδευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, το Κίνημα Αλλαγής, ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ θεωρεί την Παιδεία δημόσιο αγαθό και θέτει ως προτεραιότητα την άμβλυνση των ανισοτήτων, που με την πανδημία οξύνθηκαν επικίνδυνα. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για ακόμη μία φορά επιλέγει σκπίμως με κλειστά τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς απόντες, να συζητηθεί τώρα το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ώστε να «περάσουν» μια σειρά άρθρων που επιδεινώνουν τη λειτουργία του σχολείου. Μετά την εξίσωση των Διπλωμάτων των Κολεγίων με τα Πτυχία των Πανεπιστημίων και των Πολυτεχνείων, την απουσία μέτρων προστασίας για ασφαλή φυσική λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων, και τις στρεβλώσεις της που δημιουργεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η πολιτική της Κυβέρνησης, εξακολουθεί να μην υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χωρίς ολοκληρωμένη εθνική εκπαιδευτική πολιτική η κυβέρνηση κάνει το εκπαιδευτικό σύστημα ακόμα πιο συγκεντρωτικό με προσωποπαγή την εξουσία του Διευθυντή. Παράλληλα, περιορίζει την αξιολόγηση μόνο στους εκπαιδευτικούς, ενώ αυτή είναι απαραίτητη και για τα προγράμματα, τις δομές, τα στελέχη. Περισσότερα ΕΔΩ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία θα βρεθεί αύριο Πέμπτη, 22 Ιουλίου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Εκεί, θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Μεσσηνίας αλλά και το Εμπορο-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς και να συνομιλήσει με πολίτες. Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης ΕΔΩ.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΑΟΥΣ, ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, Κοινοβουλευτικού Τομεάρχη Εσωτερικών Κινήματος Αλλαγής

Με δημόσια δήλωσή της παρεμβαίνει η βουλευτής Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του προέδρου της ΚΕΔΕ κ Παπαστεργίου, ο οποίος ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Κικίλια, Θεοχάρη, Πέτσα και Χαρδαλιά τη σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης με τηλεδιάσκεψη, με θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης και της λήψης δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Συγκεκριμένα, η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής,  επισημαίνει:

« Η Κυβέρνηση «των αρίστων», τελικώς δεν…αρίστευσε και δεν έπεισε τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι ξόδεψε  εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού για την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, φτάνοντας μέχρι και το «χαρτζηλίκωμα» των νέων.

Τώρα επιστρατεύει τα πάντα και βεβαίως την αυτοδιοίκηση,  την οποία καλεί να σηκώσει το βάρος του κρίσιμου αυτού θέματος και να συμβάλλει καθοριστικά στην επίσπευση των εμβολιασμών

Η Αυτοδιοίκηση όμως είναι …υποψιασμένη- ακόμη και η ομογάλακτη!

Παρά την αδιαμφισβήτητη αφοσίωση της ηγεσίας της, δεν μπορεί παρά ..κομψά  να πει το αυτονόητο : ότι η από κοινού διαδικασία σχεδιασμού και συντονισμού του εμβολιασμού, απαιτεί ελάχιστη επαφή και στοιχειώδη συνεννόηση μεταξύ των συνεργαζόμενων μερών!

Αυτό ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ από την Κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει το έγκυρο airetos.gr, με επιστολή του, ζητώντας …τηλεδιάσκεψη για να συντονιστούν!

Τόση οργάνωση ακολουθεί τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, που ούτε καν τα αυτονόητα προβλέπονται..

Κατά τα λοιπά, όλα πάνε καλά!

Η Μύκονος έκλεισε, η Μύκονος άνοιξε…

Τα κρούσματα αυξάνονται αλματωδώς, οι πολίτες είναι δύσπιστοι εξαιτίας των «μπρος-πίσω»  της Κυβέρνησης και η χώρα βρίσκεται σε γενικευμένη, ιδιότυπη ομηρία,  μαθητευόμενων μάγων.

Και όλοι πια εύχονται, τα χειρότερα να είναι πίσω μας και όχι μπροστά μας…»

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.