ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στην παιδική ηλικία, αγωνιζόμαστε για την ίαση και καλύτερη επιβίωση όλων των παιδιών.

Η εκπαίδευση ειδικών αλλά και γονέων για την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση του παιδικού καρκίνου, καθώς και η πρόσβαση των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε εξειδικευμένη φροντίδα και σε ένα παράλληλο, δημόσιο σύστημα υποστήριξης της οικογένειας, παραμένει προτεραιότητά μας σε αυτόν τον αγώνα.

H πρόοδος που έχει σημειωθεί, τόσο στη διάγνωση, όσο και στη φροντίδα του παιδικού καρκίνου, έχει αποφέρει σημαντικές βελτιώσεις στα ποσοστά επιβίωσης στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Η εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών με νέα φάρμακα είναι τα όπλα της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας για καλύτερη επιβίωση των παιδιών που νοσούν με καρκίνο. Η εξασφάλιση της πρόσβασης σε εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας με την ιατρική ακριβείας, φέρνει ήδη επανάσταση στην αντιμετώπιση του σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Με έγκαιρη διάγνωση, καλύτερη και πιο εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα και υποστήριξη, δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη της ζωής.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: H ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

«Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί συστάσεις συμμάχων ή φίλων για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Καμία έκπτωση, καμία υποχώρηση στα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα.»

Συνολική και ξεκάθαρη τοποθέτηση για την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας, έκανε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας το Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις συμβάσεις που αφορούν στην προμήθεια των φρεγατών και των Rafale.

Τόνισε ότι «η σχολή σκέψης του Ανδρέα Παπανδρέου και οι αρχές μιας συγκροτημένης και δυναμικής εξωτερικής πολιτικής είναι επίκαιρες όσο ποτέ. Για μια Ελλάδα που είναι πιστός σύμμαχος, αλλά δεν είναι δεδομένος όταν απειλούνται εθνικά, κυριαρχικά της δικαιώματα».

Επισήμανε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, οι επιπτώσεις δεν αφορούν και δεν θα αφορούν μόνο την Ελλάδα».

Τόνισε μάλιστα αναφερόμενος στις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, ότι το ο Διεθνές Δίκαιο δεν έχει a la carte εφαρμογή. Το Αιγαίο δεν είναι ειδική περίπτωση.

Κάθε χώρα, με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όποτε κρίνει ότι μπορεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμα. Κάθε νησί που κατοικείται, έχει επήρεια ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως ορίζουν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Μιχάλης Κατρίνης απέρριψε τις τουρκικές απαιτήσεις για την αποστρατιωκοποίηση των νησιών επικαλούμενος το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ για τη νόμιμη άμυνα, τονίζοντας με έμφαση ότι «η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί συστάσεις συμμάχων ή φίλων προς αυτή την κατεύθυνση».

Ανέφερε επίσης ότι «Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα , αν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις, θα ασκήσει το δικαίωμα της προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Να αντιληφθούν όλοι ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει απαθής, δεν αποδέχεται λογικές κατευνασμού μιας επιθετικής και αναθεωρητικής δύναμης».

Ο Μιχάλης Κατρίνης υπενθύμισε ότι «παρά τις βαθιά πολιτικές διαφορές που είχαν, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλαν τη σφραγίδα τους στο δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής, αναγνωρίζοντας και οι δύο ότι η κύρια απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η Τουρκία.

Η κοινή θέση τους ότι η μοναδική διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, δεσμεύει όλες τις κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση και αποτελεί ένα από τα σταθερά δόγματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι η Ελλάδα, κάποια στιγμή, θα πρέπει να πάψει να είναι χώρα-πελάτης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει συγκροτήσει μια εθνική στρατηγική και ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, τονίζοντας ότι «μια εθνική αμυντική πολιτική προϋποθέτει, στις προμήθειες οπλικών συστημάτων που γίνονται από άλλες χώρες, να υπάρχει και ως αντιστάθμισμα η ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε προμήθεια οπλικών συστημάτων πρέπει να συνδυάζεται και με μια παράλληλη συμφωνία εκτέλεσης συγκεκριμένου έργου από την ελληνική αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία.»

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης πρέπει ως χώρα να εμπιστευτούμε και να επενδύσουμε στους ανθρώπους και τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τα Ναυπηγεία, τον ιδιωτικό τομέα με ειδίκευση στις νέες τεχνολογίες, στην έρευνα και την καινοτομία.

Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμπρά μυαλά, με ερευνητικό έργο, ιδέες, γνώσεις, προτάσεις, μοναδικές ικανότητες.

Παράλληλα ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη , που στην πρόσφατη προσύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στις 16 Δεκεμβρίου, ζήτησε εκ νέου να συζητηθεί το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία σε επίπεδο συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ RAFALE ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ BELHARRA

Στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra, όπως στηρίξαμε και την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, για να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δεν πρέπει όμως να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με συμπαραγωγές, αλλά και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η χώρα οφείλει όχι μόνο να καταναλώνει, αλλά και να παράγει, ώστε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία τόσο για την οικονομία μας, όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις.

Η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της και τα Κράτη Μέλη της. Είναι αδιανόητο την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ένωση, άλλα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, έχει ζητήσει την επιβολή εμπάργκου όπλων στην Τουρκία. Έχει έρθει πλέον η ώρα να συζητηθεί το θέμα και στο Συμβούλιο, ώστε όλες οι χώρες να τεθούν προ των ευθυνών τους. Η προστασία των ελληνικών συνόρων δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση, είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση.

Η δήλωση on camera

ΤΡΕΧΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με τον πληθωρισμό στο 6,2%, τον υψηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας και πλέον επίσημα πάνω από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης, καταρρίπτεται πλήρως ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο έντονο και ότι είναι αποκλειστικά εξωγενές.

Η κυβερνητική απραξία απέναντι στις τεράστιες στρεβλώσεις και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την σοβαρή εποπτεία της αγοράς, σε συνδυασμό με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική έχει ως αποτέλεσμα να δοκιμάζονται τα νοικοκυριά και οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες μας και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης.

Η Κυβέρνηση επιτέλους αντί να κωφεύει και να απαξιώνει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να πάρει τώρα δραστικά μέτρα για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και της οικονομίας όπως επανειλημμένως προτείνει:

  • αύξηση του κατώτατου μισθού
  • μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην ενέργεια
  • μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καύσιμα
  • ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για συνταξιούχους (νέο ΕΚΑΣ)

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή με εκπροσώπους της επιτροπής συνταξιούχων των ομογενών από την Βόρεια Ήπειρο, κ.κ. Λεονάρδο Ταμπάκο, Γεώργιο Τζομάκα, Αλέξανδρο Μπαρή και Μιχάλη Παππά.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον βουλευτή Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Αθ. Γλαβίνα και τη Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αρμόδιας για τους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους, Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η μέχρι τώρα άρνηση της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τόσο την προεκλογική, όσο και τη μετεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για την άρση της αδικίας που επέφερε ο Νόμος «Κατρούγκαλου», μειώνοντας την Εθνική Σύνταξη των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των ομογενών από την Βόρεια Ήπειρο εξέφρασαν την ανησυχία τους καθώς η Κυβέρνηση, με ανακοινώσεις της, υπόσχεται για άλλη μια φορά ότι θα αποκαταστήσει την αδικία αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, επανέλαβαν εμπράκτως την στήριξη της παράταξης στο δίκαιο αίτημά τους, καταθέτοντας εκ νέου σχετική τροπολογία, καλώντας την Κυβέρνηση να την αποδεχτεί και να σταματήσει τον εμπαιγμό των ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο, αίροντας άμεσα την κατάφωρη ανισότητα που προκαλεί η προϋπόθεση συμπλήρωσης 40 ετών νόμιμης και μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα.

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.