ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΦΑΣΙΑΝΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Χθες το βράδυ, έφυγε από κοντά μας ο Αλέκος Φασιανός, ένας παγκόσμιας ακτινοβολίας Έλληνας καλλιτέχνης που αποτύπωσε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο το ελληνικό καλοκαίρι. Οι αιθέριες μορφές του, το Αιγαίο, η δική του εντύπωση για την ελληνική γη, την οποία βίωσε βαθιά, όπως ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά. Η ζωή του έγινε απόδειξη ότι η τέχνη θα αντηχεί σε όλο τον κόσμο, επειδή η αλήθεια της είναι μοναδική και αμίμητη.

Συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΦΑΣΙΑΝΟΥ

Το Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά τον σπουδαίο μας ζωγράφο Αλέκο Φασιανό που αποτύπωσε με τις φιγούρες του και την τέχνη του διαχρονικά τον ελληνισμό, εκφράζοντας και αντλώντας έμπνευση από την ελληνική τέχνη, αρχαία, βυζαντινή, αλλά και νεότερη λαϊκή.

Ο Αλέκος Φασιανός, υπήρξε ένας άνθρωπος με πολυσχιδή σχέση με τον πολιτισμό, αφού εκτός από τη ζωγραφική, που ήταν απόλυτα αναγνωρίσιμη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων γνωστών ποιητών και συγγραφέων στην Ελλάδα και τη Γαλλία (των Ελύτη, Ταχτσή, Καβάφη, Aragon, Apollinaire κ.ά.), με τη φιλοτέχνηση εξωφύλλων δίσκων, εμβληματικών έργων της ελληνικής δισκογραφίας, ενώ εργάστηκε και ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος, σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονων έργων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και ευχόμαστε το έργο του και η στάση ζωής του με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό να παραμείνουν ζωντανός φάρος για τις νεότερες γενιές.

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.